2019-06-29

Dags att sluta nattamma

Efter över ett år med mig som mänsklig napp på natten är vårt nästa projekt att sluta nattamma. Jag sover dåligt, är konstant trött och Edda är helt beroende av mig. När hon vaknar på kvällarna framåt 22-23 tiden är det bara jag som kan trösta och få henne att somna om om jag ammar henne. Det är verkligen med blandade känslor och jag är sjukt nervös för hur vi ska ta oss igenom detta. Vad gör vi när hon skriker oavbrutet och inget tröstar? Jag antar att det mest handlar om att hålla ut. Vi börjar med att Philip och Edda får sova i samma rum och jag sover i ett annat. Förhoppningsvis går det smidigare än alla kaos-senarios jag ser framför mig.

Pepp, hejarop och lyckönskningar tas tacksamt emot.

☆ Jag finns också på Bloglovin’InstagramPinterest & Facebook

18

Kommentera

Åhhh….lycka till <3
Hörde om några där mamman tog in på hotell för att inte kunna ändra sitt beslut mitt bland tårar och skrik. Har tyvärr inga övriga tips att ge, har två barn där det ena gick från bröstet till flaskan efter sex-sju månader (allergier i mängder så behövde specialkost) och det andra fick cancer vid tio månader, så de personliga tipsen är få men tänker att det där med att hålla sig bort en natt kanske inte är så dumt, förutsatt att man litar till 100% på partnern.
Stort lycka till!

Anna María

Vi är nere i Philips föräldrars sommarstuga så där finns en gäst stuga, den sover jag i! Hehe. Som att bo på hotell 😛 Tack!

Malin

Mitt tips är att tvätta alla sängkläder i det rum där Edda sover, ordentligt!, så att hon inte känner lukten av dig. Och att du sover i annat rum tills hon vant sig av med dig helt, även om det tar en månad. De första nätterna är värst, så håll ut!

Anna María

Bra tips! Tack 🙂 Tar det säkra för det osäkra och tvättar kläderna också 😛

Frida

Har ingen direkt erfarenhet av att kämpa med att sluta nattammma (herregud, minns inte ens när vi slutade med det, Das Småbarnshjärna) men min erfarenhet efter två barn är att vissa förändringar upplevs som jättejobbiga (för både barn och mamma) de första dagarna och sen typ tre dagar senare är det helt glömt! Så tänk på det när/om det blir jobbigt, det kommer gå över och glömmas bort!
Jag slutade amma ganska snabbt och tvärt när ettan var 6 månader (pga behövde äta mediciner som inte var kompatibla med amning) och oroade mig så över förändringen, och lilleman ba ”ok, då kör vi på flaska nu då!” De är väldigt anpassningsbara. Ibland iaf.

Anna María

Låter som en dröm ju! Och hehe, jag fattar ändå det här med att glömma saker fort. Småbarnshjärnan alltså! Haha!

Cissi

Heja! Oftast tycker jag att det man fasar för att ändra med barn (sömn, amning mm) oftast går smidigare än man föreställt sig! Mitt andra barn är ungefär lika gammal som Edda. Ett tips är att ge vatten i nappflaska när barnet vaknar och inte vill somna om direkt. Det har funkat på båda mina barn!

Anna María

Det låter så himla enkelt när andra berättar om det. Jag har förut, lite slentrianmässigt gett vatten på flaska för att testa om det skulle gå. Då har dan kastats långt bort och skriken bara blivit högre.. Hehe. Men hoppas!

Helena

Jag var rätt nervös när vi skulle sluta nattamma (tror min dotter var typ 7-8 månader) eftersom hon verkligen hade älskat det och det var det enda som funkade enkelt på nätterna för att få henne lugn. Men det gick seriöst på två nätter! Efter det har det för det mesta räckt att bara ta upp henne till vår säng så att hon får närhet. Håller tummarna för att det går bra för er! Jag tror att det handlar om att försöka hålla ut. Och orkar man inte hålla ut så är det inget misslyckande att avbryta och försöka igen senare. Det kommer att gå till slut!

Anna María

Vi har varit så himla nervösa här! Det låter ju som ett dröm-avslut för er. Hoppas vi också kan få det. Och tack för att du säger att det inte är ett misslyckande att avbryta och försöka senasre. Det känns ändå viktigt att påminna sig om det.

Petra

Åh! Vi är i precis samma sits! Min dotter som är 11 månader kan inte heller somna om utan att få snutta och nu känner jag att jag måste få sova. Ska bli spännande att följa er resa.

Anna María

Det är sannerligen en resa! Uppdatering kommer snart! Håller tummarna för er när det är dags!

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.