Sponsrat av The Folklore Company

2019-05-15

Syjunta med korsstygn

Folklore Company - Syjunta med Dnilva

Vet ni om att jag är med i en syjunta? Det är världens mysigaste grej! Vi ses typ en gång i månaden och gör handarbeten tillsammans. Mest har det varit stickning, men det har även virkats, punch needlats och jobbats med diverse syprojekt. Alla brukar ta med sig ett pågående projekt så sitter vi och pratar om viktigheter och livet under tiden vi skapar med händerna. Men den här dagen bjöd jag in till en liten speciell junta i samarbete med The Folklore Company, det blev en syjunta med fokus på broderi och korsstygn närmare bestämt. En himla mysig förmiddag om jag får säga det själv. Häng på vet’ja!

Designa ditt eget korsstygns-kit

Folklore Company - Syjunta med Dnilva

Innan själva juntan så förberedde vi oss alla med att göra och beställa hem egna DIY-broderi-kit via The Folklore Companys designeditor. Där kan man välja på massa fina mallar eller ladda upp ett eget mönster. Jag ville göra något som jag visste skulle kunna bli klart inom en rimlig framtid, så jag valde ett färdigt mönster i 19×19 cm och skrev en egen text. ”Ta mig jösses!” Ett uttryck som vi brukar säga hemma. Alltså, det där med att komma på vad det skulle stå på broderiet var absolut det svåraste. Haha!

På bilden här ovanför ser ni hur mitt kit blev. I kitet ingår beskrivningar, mönster, garn, nål och aidaväv. Vill du kan du också köpa till olika tillbehör som ex ramar och broderibågar att antingen använda när du broderar eller för att hänga upp ditt färdiga arbete i. Det finns massor att välja på så in och inspireras!

Folklore Company - Syjunta med Dnilva

Jag bjöd på smoothiebowls för dem som ville. Sen packades alla våra kit upp och och vi dök ner i korsstygnens värld.

Folklore Company - Syjunta med Dnilva

Vi alla hade beställt lite olika kit med korsstygn. Några av oss gjorde små runda tavlor, andra lite större och vi blandade med att ha valt färdiga förslag som redan finns i designverktyget eller att ladda upp ett helt eget mönster. Det tycker jag verkligen är perfekt, då är det lätt att få ett projekt som passar ens egna nivå.

Edda ville också vara med på ett hörn, hon gosade ner sig hos Natalie ♡

Folklore Company - Syjunta med Dnilva

Jag rekommenderar ALLA att ha en syjunta, eller ett sammanhang att träffas några och göra handarbeten tillsammans. Det är så himla fint att hjälpas åt, prova nya tekniker och umgås. Min mamma har en syjunta som de startade runt 1970 när mamma och hennes kompisar gick i gymnasiet. De ses faktiskt fortfarande nu även om fokuset mer ligger på att ses än att hantverka.  (Och blir inte lika ofta då nästan alla bor kvar på Island.) Visst är det mäktigt! Jag vill också kunna fira 50 års jubileum med min syjunta! Och de har fört dagbok över VARJE träff. Wow! Syjunte-goals!

Folklore Company - Syjunta med Dnilva

Min mamma som är min handarbetar-guru lärde mig ett fiffigt trix. Att sy upp rutmönstret som finns med på mallen direkt på aidaväven. Ser ni den gröna tråden, den trär man med lika många rutors mellanrum hela vägen över mönstret. På mitt broderi är det 5 hål i varje. Så en streck och ett tomrum är 10 st vilket motsvarar en ruta på mallen. Tusen resor lättare att räkna så än att sitta och räkna varje hål för sig.

Folklore Company - Syjunta med Dnilva

Har du också en syjunta (eller är ni minst 3 personer) som är sugna på att testa korsstygn och The Folklore Companys produkter? Anmäl ditt och din syjuntas intresse på deras egna sida för syjuntor! Anmäl ert intresse här!

Tack juntan och tack The Folklore Company som ville ha den här dagen med mig! ♡

→ Detta inlägg är ett samarbete med The Folklore Company 

Gillar du inlägget? Tryck gärna på hjärtat eller lämna en kommentar. Det hjälper mig att veta vilken typ av innehåll du gillar och vill se mer av. 

☆ Följ mig gärna på Bloglovin’InstagramPinterest & Facebook

12

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.