2019-05-06

Bless afi – hejdå morfar

Halli afi

Min morfar är död. Det känns helt sjukt att ens skriva de orden. Död. För jag vill inte tro att det är sant. Han var gammal, 90 år och 189 dagar för att vara exakt. Nu på slutet dessutom ganska dålig. Men det känns så fel, så tomt och så definitivt.

Även om jag har gråtit och önskat att jag bara ska få krama honom en sista gång så kommer jag inte kunna göra det. Och på torsdag när vi annars brukar höras för våra FaceTime samtal så kommer jag inte kunna prata med honom.

Helt ärligt så suger det så jävla hårt. Jag vet att det är sjukt egoistiskt. Men jag vill inte att han inte ska finnas. Jag vill ha tillgång till honom i mitt liv.

Även om Island ligger långt bort är jag så himla glad och tacksam över den relationen jag och mormor och morfar har haft. Vi pratar ofta och har varit närvarande i varandras liv trots ett helt hav mellan oss. Nu på slutet fick jag sitta med vid hans säng och bara vara om än att det var genom telefonen. Så på en solig parkbänk hade vi vårt sista samtal i livet. Bara några timmar senare somnade han in för gott.

Bless afi. Ég elska þig.

29

Kommentera

midis

Kram!

Anna María

<3

Tänk vad bra att det finns facetime och att ni har kunnat hålla kontakt via det. För det är ju ändå något helt annat än ett vanligt telefonsamtal. Kramar till dig!

Anna María

Ja! Är så otroligt tacksam för det. Tack <3

Åh Anna María, jag är så ledsen. Gråter alltid när jag tänker på att det här kommer hända en gång. Gråter med dig nu. Vilka magnifika bilder du har på din fina morfar. Jag bara älskar den med tidningen i köket. All kärlek <3

Anna María

Tack snälla för omtanken. Har alltid haft en jobbig känsla kring att den här dagen en dag ska komma, för det är ju det enda vi vet säkert, att livet tar slut förr eller senare. Är glad för alla minnen med morfar och bilderna jag har (smyg)fotat på honom genom åren. Kram och tack <3

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.