2019-04-08

Sovorm av påslakan

DIY - Sy en sovorm - Dnilva

Jag har sytt en sovorm till Eddas säng. Eller orm och orm. Det är en lång korv som gör det lite mjukare och mer ombonat i sängen. För när Edda växte ur babynestet behövdes det verkligen något annat i sängen som hon kunde gosa in ansiktet i och lägga upp fötterna på eller mot när hon sover. Jag använde mig av ett gammal påsklakan som jag hade när jag var liten. Så tyget är redan mjukt och insovet så att säga.

DIY - Sy en sovorm - Dnilva

Jag ska erkänna att jag hade högt flygande planer om att göra en i någon rolig form som ett djur, men så insåg jag att det aldrig skulle hända om det inte var något som gick fort att göra. För att vilja göra ALLT själv och vara mamma till en bebis går inte alltid ihop, knappt någonsinn ska jag erkänna.

Sy en sovorm av påslakan - Dnilva

Sy en sovorm av ett påslakan

Svårighetsgrad:
▲△△△△

Tidsåtgång:
▲△△△△

Du behöver:

  • Påslakan, ta nåt du redan har eller kolla på loppisar, ju fler gånger det är tvättat, desto mjukare
  • Stoppning/vadd (min kommer från Panduro)

Konstruktionen är superlätt. Jag klippte tre remsor av påslakanet som kändes lagom höga och sydde ihop till ett långt stycke (drygt 3 m långt).

Sen sydde jag två kanaler i ändarna för att sätta i ett band och kunna stänga. Jag gjorde remsor så att Mumintrollen skulle kunna stå upp och vara vända åt rätt håll. Har du ett mönster som inte är beroende av vad som är upp och ner så behöver du inte klippa massa remsor och mönsteranpassa, då är det bara att klippa tyget på den långa längden så att säga.

Sy ihop allt så det blir en tub.

Sy en sovorm av påslakan - Dnilva

Trä igenom ett band och knyt för änden. Fyll med vadd. Beroende på hur lång orm eller hur hård du vill ha den behövs det olika mycket vadd, prova dig fram.

Klart!

Ner med sovormen i sängen och håll tummarna för att den mest ses som en gosig grej och inte en leksak…

DIY - Sy en sovorm - Dnilva

Gillar du inlägget? Tryck gärna på hjärtat eller lämna en kommentar. Det hjälper mig att veta vilken typ av innehåll du gillar och vill se mer av. 

☆ Följ mig gärna på Bloglovin’InstagramPinterest & Facebook

 

34

Kommentera

Anna María

Tack snälla. Edda gillar den! Som tur är 😛

Bra idé.
I sann återbruksanda kan man ju ta ett gammalt täcke eller några gamla kuddar att fylla med.

Anna María

Men självklart!! Ännu bättre att göra så såklart 🙂

Rebecca

Hur mycket stoppning använde du? 🙂

Anna María

Hela min orm väger 870 g, inklusive påslakanet. Så jag tror att det är runt 600g stoppning i.

Sandra

Hej! Vilken bra idé detta ska jag testa, men jag har en liten fråga om du bara stoppar in all vadd i sovormen när du har sytt klart den elr gjorde du på ngt annat sätt? Tänker om man ska tvätta och så tar men bara ut allt då elr samt åker det inte ut där i botten? /Sandra

Sandra

Kanske dum fråga nu i efterhand du kanske sy igen helt och isf tvättar hela då 😝

Anna María

Inte alls dum fråga! Jag gjorde enklast möjliga. Tryckte in vadd i ormen utan att sy ihop. Vadden ligger liksom löst. Har hittills inte läckt alls trots att man skulle kunna pilla ut vadden om man vill. När jag har tvättat har jag tagit ur vadden och sen stoppat in den igen. Som tur är har det inte hänt någon olycka som gjort att det blivit smutsigt igenom till vadden (kräks, kiss och annat till exempel) så ormen har klarat sig fin. Men jag antar att om något sånt händer skulle jag se till att knyta åt ändarna superhårt och sen tvätta allt i ett.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.