2019-04-02

Färga ägg med saker från köket

Färga ägg naturligt - Larsson och Lyth

Varför hålla på och färga ägg med massa konstigheter när det blir ett superfint resultat av gamla skal, matrester, kryddor och ätbara grejer? I veckans avsnitt av Larsson och Lyth experimenterar vi loss i köket och kokar ihop diverse färgbad och färgar ägg naturligt. Jag visar grundreceptet som går att variera hur mycket som helst.

Men nog pratat, dags att kika på avsnittet!

FÄRGA ÄGG NATURLIGT MED SAKER FRÅN KÖKET

PRENUMERERA HÄR

Att färga ägg naturligt är faktiskt något jag tycker är oproportionenligt roligt. För såhär va, jag kan rota runt inne i kylskåpet och ta i princip vad som helst och slänga ner i en gryta som jag kokar ett färgbad av. Det är lätt, ger resultat och blir sjukt fint! Så det känns som en värdig come back för Larsson och Lyth efter ett litet uppehåll där jag födde barn, blev vuxen osv.

Färga ägg naturligt - Larsson och Lyth

Och visst blev det fina ägg? Och det går att variera ännu mer genom att låta dra olika länge. Ju längre ägget får ligga i badet desto mer färg. Sen kan du dels blanda olika färgbad men också låta ligga i en stund i ett bad och sen i ett annat bad. Möjligheterna är många och jag är som sagt helt fast och vill färga ägg året runt, mitt enda problem är att jag inte äter så mycket ägg. Men de ägg jag äter borde kanske alltid vara naturligt färgat? Hehe. Och på tal om fina ägg – Helena har ett arkiv fyllt med påskpyssel och har tidigare gjort vackra mönster på ägg och färgat naturligt. Kika in det också.

Färga ägg naturligt - Larsson och Lyth

Så kul att vara tillbaka med ett nytt avsnitt av Larsson och Lyth! Hoppas du också tycker det. Som vanligt blir Helena och jag otroligt glada om ni prenumererar på vår kanal på YouTube, ger en tumme upp till avsnittet eller delar den. Tack för att ni tittar!

Gillar du inlägget? Tryck gärna på hjärtat eller lämna en kommentar. Det hjälper mig att veta vilken typ av innehåll du gillar och vill se mer av. 

☆ Följ mig gärna på Bloglovin’InstagramPinterest & Facebook

19

Kommentera

midis

FAN VA FINT!!!!! Ska göra med Algot på DIREKTEN!!!

Anna María

Jaaa! Längtar så tills jag kan färga ägg med Edda, tror det är en given hit för barn att vara med på!

Görfint ju! Detta borde även en pyssel-grinch som jag klara av!

Anna María

MEN JA!! Det kommer du fixa utan problem!

Åh, såg precis videon och blev så sugen. Blev fullkomligt besatt av naturlig äggfärgning förra påsken, har nu i år planerat ca hela påsken utifrån äggfärgning. Har tjuvstartat lite och blir nog ett bad idag å.

Anna María

Haha! Mycket bra! Känner mig också smått besatt av äggfärgning. Vill gärna se dina ägg sen!

De här äggen är så fantastiskt fina och vårpeppiga, Anna-María! Vilken stuns i färgerna, wow!

Anna María

Tack! Det blev en himla stuns i färgerna alltså. Så himla nöjd med det!

Karolina

Så fina! Kanske en dum fråga men kan man koka äggen sedan när man ska äta dem? Försvinner färgen då?

Anna María

Jag äter själv otroligt sällan kokade ägg så har därför inte färgat kokta. Eller kokat färgade om du hänger med. Jag vågar inte svara på om det försvinner om man kokar i vanligt vatten sen. Men du skulle ju kunna spara färgbadet och koka äggen i de vattnet när det är dags, då håller färgen. Borde göra i alla fall. Men det här är ändå nåt jag absolut både testa, så jag vet 🙂

Laila

Hej, jättefina ägg. Kan man koka äggen först och sedan lägga dom i dessa olika färgbad? Önskar er en riktigt Glad Påsk!

Anna María

Ja men om du kan tänka dig att äta kalla ägg så absolut! Glad påsk till dig med och lycka till med äggen ☺️

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.