Sponsrat av Panduro

2019-03-21

Spraymåla torkade växter

Spraymåla torkade blommor - Dnilva

Trenden med torkade växter, strån och diverse gräs som ses i var och varannans hem nu för tiden är helt i min smak. Det känns hållbart att inte köpa en massa influgna blommor från världens alla hörn till fredagsbuketten som ändå inte står särskilt länge. Då är de torkade växterna betydligt mer långlivade. Toppen för mig som till exempel inte alls kommer ihåg att snitta om eller byta vatten på mina blombuketter de gånger jag har några. De här stråna och torkade växterna är superfina att ha bara som de är, men vill en fixa till dem lite roligare är det enkelt gjort med lite sprayfärg! Det är nämligen precis vad jag ska visa er idag. Jag har testat Panduros nya sprayfärg No Limit. Vi kikar!

Spraymåla torkade blommor - Dnilva

Jag har sprayat två olika typer av strån. De första är de här något fluffigare varianten. Det är väl något slags vass eller gräs skulle jag tro.

Spraymåla torkade blommor - Dnilva

Den andra varianten är två sorters ax. Gissar att det är vete och korn. Även om jag tog samma färger så blev det ganska olika känsla. Men nu tycker jag vi kikar närmare på hur jag har gjort.

Spraymåla torkade växter

Svårighetsgrad:
▲△△△△

Tidsåtgång:
▲▲△△△

Du behöver:

  • Torkade växter som ex blommor, strån, gräs, pinnar etc
  • No Limit sprayfärg (jag använde primer, papaya och dusty orange)

Bra att ha: plasthandskar och skyddspapp

Spraymåla torkade blommor - No Limit Spray Panduro

Gör såhär:

Några saker att tänka på när du sprayar. Se till att ha väl ventilerat runt dig när du sprayar. Det luktar rätt stark. Spraya tunna lager färg, det blir ett jämnare resultat då. En flaska räcker till ca 0,5-1 m².

Att spraymåla är ett himla bra sätt att förändra något snabbt och enkelt. Det är i princip bara att spraya ett jämt lager och låta torka. Så täck marken eller golvet med skyddspapp, tidningar eller en kartong. Innan du börjar spraya, skaka flaskorna med färg i 3 min och ta bort den lilla röda säkerhetsspärren under korken. Men allt sånt står tydligt på flaskorna. Nu kör vi!

Spraymåla torkade blommor - No Limit Spray Panduro

Jag valde att använda primer innan jag sprayade mina strån. Den ger en gråvit nyans och hjälper färgen att fästa bättre. Så vill du också använda primer, börja spraya med den.

Spraymåla torkade blommor - No Limit Spray Panduro

När primern är torr är det bara att spraya loss med färg. Det roligaste, för här ser du verkligen resultat snabbt! För ett så jämt resultat som möjligt spraya korsvis och när du vänder riktning, gör det utanför föremålet. Annars kan det blir extra mycket färg i vändningarna.

Låt torka och spraya alla sidor. Vissa saker är lättare att hålla i när du sprayar medan andra är lättare att låta ligga ner på en plan yta. (De fluffiga röda stråna var lättare att hålla i handen till exempel.)

När alla vinklar och vrår är täckta med färg är du klar! Tjoffa ner i en vas, kruka eller liknande och njut av dina färgade strån.

Spraymåla torkade blommor - Dnilva

Såhär blev mina ax. Vetet sprayade jag med färgen papaya, och kornen (jag tror det är korn i alla fall) med färgen dusty orange. Känner ni igen vasen föresten? Det är en av vaserna jag gjorde till Go’kväll. Helt perfekt till sånna här långa strån faktiskt.

Och såhär blev vassen/gräset eller vad det nu är. Det tycker jag verkligen blev härligt och jag kan lätt tänka mig att ha sånna här strån i alla möjliga färger. Bara att matcha tepeter eller väggfärg.

Jag blev riktigt sugen på att fortsätta spraya andra växter. Jag kan tänka mig att grenar, pinnar och diverse torkade blommor är superfint också. Så nu är det vad jag spanar efter på mina barnvagnspromenader. Torra grejer i fina och spännande former redo att hamna under sprayflaskan.

 

→ Detta inlägg är ett samarbete med Panduro 

Gillar du inlägget? Tryck gärna på hjärtat eller lämna en kommentar. Det hjälper mig att veta vilken typ av innehåll du gillar och vill se mer av. 

☆ Följ mig gärna på Bloglovin’InstagramPinterest & Facebook

25

Kommentera

Galet fint!! Särskilt mot den rosa väggen ❤️ jag gillade de fluffiga stråna mest ?? Är också superdålig på att ta hand om snittblommor, och detta känns ju verkligen som en mer hållbar lösning!

Vicky

fint!

Martina

Var köpte du dina torkade växter? 🙂

Anna María

Vassen plockade jag ute och korn och veteaxen köpte jag i en blomsteraffär ?

Gema

Så fin du beskriver allt du gör!! 🌸 jag fick inspiration till att göra Ikebana, det blir fin med olika färg. Tack! 💐

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.