2019-03-15

Fredag på Snickeriet

Fredag och Snickeriet-dag! Jag jobbar ju halvtid just nu och har mer eller mindre gjort det sen oktober. Det är verkligen en perfekt mix att hänga hemma med Edda några dagar och sen jobba övriga. Just nu delar vi upp så att jag jobbar måndagar + torsdagar och varannan fredag. Så gör Philip tvärt om. I början var det lite fler jobbdagar hemifrån på grund av att Edda inte kunde dricka ur flaska och jag vill självklart inte låta mitt barn gå hungrigt. Duh! Men sen hon blev 6 månader har hon helt fattat grejen med flaska och dessutom började hon äta smakportioner då. Och nu funkar det riktigt bra, bara några eftermiddagar som ballar ur och hon ropar ma-ma-ma-ma-ma. Då är det tur att jag bara är några stationer bort med tunnelbanan.

Fredag Snickeriet - Dnilva

När jag är på Snickeriet så ser dagarna ganska lika ut. Jag börjar med att ta av mig mina vinterkängor och sticker ner fötterna i de här fluffiga kontors-tofflorna. Vi har nämligen ett helt gäng av dem här på kontoret. Vi fick dem på ett event som Rusta hade. Det är absolut inte min stil och jag skulle inte gå runt i dem hemma. Men det är något med att få sticka ner fötterna i dem på kontoret som gör att jag kommer in i jobb-läge.

Fredag Snickeriet - Dnilva

Sen slog jag mig ner vid ett skrivbord och skrev blogginlägg, mailade, planerade kommande DIY, roddade med Larsson och Lyth inspelning som Helena och jag hade i måndag. Yes, vi är snart tillbaka efter vårt uppehåll. Har ni några önskningar eller förslag på vad ni skulle vilja se, så hör av er till oss.

Fredag Snickeriet - Dnilva

Så var det dags för lunch! Shakshuka, älskar ordet! Och tycker rätten är helt ok. Funkar toppen som matlåda. Jag är en matlådeperson, ni som läst bloggen ett tag kanske minns kanske Matlådans år 2015? (En grej jag kom på för att peppa mig själv att ha matlåda till jobbet. Jag hade matlåda med mig varje dag i ett helt år och dokumenterade det. Läs mer om det här.) En sjuk grej som jag hittade när jag googlade just Matlådans år var att 2017 så instiftade ICA Matlådans dag den 23 mars. Och den 23 mars är min födelsedag!! Lite sjukt väl? Jag kanske ska bli ansiktet utåt för matlådan? Inte mig emot. Har dessutom gjort ett Larsson och Lyth avsnitt med matlåde-hacks som ni kan se här. Nåja, det om matlådor.

Efter maten gjorde jag det sista på min regnbåge, fotade den och skrev blogginlägget. Sen smattrade jag vidare på datorn innan jag packade ihop, köpte med mig sushi och åkte hem till min familj för att kolla på premiären av Bäst i Test. ÄLSKAR det programmet och önskar att jag en dag ska få göra alla testerna eftersom det känns föga troligt att jag skulle få en inbjudan till att vara med i programmet.

Idag ser nog dagen ganska så lik ut. Jag hänger på Snickeriet och knapprar på datron, men mellan 14-15 tänkte jag ta mig till Mynttorget för Klimatstrejken. Ses vi där?

Ha en fin fredag och helg!

Gillar du inlägget? Tryck gärna på hjärtat eller lämna en kommentar. Det hjälper mig att veta vilken typ av innehåll du gillar och vill se mer av. 

☆ Följ mig gärna på Bloglovin’InstagramPinterest & Facebook

 

9

Kommentera

Vicky

ha, sammanträffandet på matlådan!! älskar. en true ambassador.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.