2019-03-20

En filmrulle från slutet av 50-talet

När min farmor Hedvig flyttade från sitt hus för några år sedan så hittade jag två fotade filmrullar som hade legat oframkallade i många många år. De skulle egentligen slängas, men jag kittlades av tanken att det eventuellt kunde vara en dold skatt med riktiga guldkorn. Så jag tog de här filmrullarna, la dem i mitt kylskåp och… lät dem ligga.
I typ fem år!

Filmrullarna har flyttat med mig i minst en flytt och i slutet på förra året satte Philip en deadline på rullarna. Att om jag skulle göra något med dem så fick det hända NU, annars skulle han slänga dem. Och om något ger mig eld i baken är det en deadline. SÅ! Jag tog äntligen tag i detta och lämnade in rullarna på framkallning. Nu ska ni få se vad som fanns på rullarna.

Här är min pappa i slutet på 50-talet borde det vara. Han står framför deras bil, en svart Volvo PV444 (tror vi, för visst står det 444 där mellan midjan och armen?). Och OM det är den bilen så köpte de den ny 1955 för 5500kr. Extra fint är att man kan se farfar i speglingen på lacken när han tar bilden.

Här är min farfar, farmor, farbror och pappa någonstans i Kirunatrakten en sommar, troligtvis 1963.

 

Farmor, pappa, mormor Anna (alltså, min farmors mamma) och min farbror på stranden i Ystad-trakten, borde vara sommaren efter, alltså 1964.

Och så några bilder från huset i Onslunda där mormor Anna och morfar Axel bodde. Vilken lycka ändå att det gick att få fram de här bilderna. Trots att de legat orörda så länge.

Den här tiden var det verkligen ett helt annat sätt att fota på. Inget slösmattrande här inte. Ja, med tanke på att det är flera år mellan bilderna. Kameran åkte bara fram vid speciella tillfällen och du hade en chans på dig att få en bra bild. Gillar ändå kontrasten i bilden där min farfar sitter i bar överkropp och resten av gänget finklädda vid förmiddagskaffet. Helt klart ett värt fototillfälle!

Gillar du inlägget? Tryck gärna på hjärtat eller lämna en kommentar. Det hjälper mig att veta vilken typ av innehåll du gillar och vill se mer av. 

☆ Följ mig gärna på Bloglovin’InstagramPinterest & Facebook

 

22

Kommentera

Vicky

men GUD. älskar!!!

Men åh vad fint <3

Helt underbart, vilken ovärderlig skatt!

Vilken skatt <3

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.