2019-02-11

Den tomatröda stolen – trend 2019?

Har ni också noterat hur den röda, jag menar tomatröda stolen har ploppat upp lite här och var den senaste tiden? På instagram dyker den titt som tätt upp i olika hem. Och på både Formex och Stockholm Furniture Fair såg jag flera stolar i den pigga röda färgen. Låt oss kolla lite närmare. Vi börjar med några spaningar från instagram!

Den tomatröda stolen - Trend 2019
Bilder i collaget från @sofia_wood, @johannaikulla, @etthemstockholm, @vardagskonst

Första bilden kommer från Sofia Wood och hennes kök. Hon har delat på stories att hon målade om sina köksstolar till tomatrött och även pratat om den tomatröda stolen i ett avsnitt av Billgren Wood podden. Sofia är en bra ambassadör för den röda stolen och jag tror att många inspirerats av henne. Andra bilden kommer från Johanna i Kulla och hennes hem. Några som har varit med och satt stilen för de röda stolarna tror jag absolut är det intima lyxiga lilla hotellet Ett Hem. Här en bild från deras kök och de röda Tati stolarna från Gärsnäs. Eller som Sandra med kontot Vardagskonst har, en tomatröd barnstol. Så fint!

Får ni inte också lite Carl och Karin Larsson feeling på de här röda stolarna? Och köket i Lilla Hyttnäs? Är det ett sammanträffande att det 2019 är ett minnesår för Carl Larsson då det var 100 år sedan han dog? Jag vet inte det.

På både Formex och Stockholm Furniture Fair noterade jag flera röda stolar. Här i två av flera utställnigsmiljöer. Förutom det var det flera företag som har uppdaterat sina kollektioner med just röda stolar. Som till exempel Brdr. Krüger som har tagit fram en röd variant på sin F chair.

Nu känner jag faktiskt att jag skulle vilja ha våra gamla röda stolar (IKEA PS SÅGA) som vi hade när vi bodde i Hornstull för ett gäng år sedan. Så här såg de ut i vårt kök i mäklarannonsen när vi sålde lägenheten. Ångrar lite att vi ställde ner dem i bytestummet i förra lägenheten nu. Tror de hade varit en fin kontrast till våra rosa väggar. Men kanske har någon annan fått användning för dem nu och är supernöjd med de perfekta tomatröda stolarna. Hoppas!

Gillar du inlägget? Tryck gärna på hjärtat eller lämna en kommentar. Det hjälper mig att veta vilken typ av innehåll du gillar och vill se mer av. 

☆ Följ mig gärna på Bloglovin’InstagramPinterest & Facebook

21
  • Just wanna view more of
  • Home

Kommentera

Tror du har helt rätt 🙂
Funderade över just detta häromdagen, hur det kommer sig att den röda kulören skall vara just på stolar? Har inge sett den på samma sätt i tex textilier…

Anna María

Sant! Har inte heller sett så mycket röda textilier. Frågan är om det kommer eller om vi kommer hålla oss till röda hårda saker.

Haha så otippat att se en av sina egna bilder i det här inlägget <3 jag tycker faktiskt också det är intressant med den röda stolen. Att vi blev med en sån är för att den här från IKEA var den finaste ute på marknaden just då (2015?) i färgerna svart och röd. Att det blev just röd var för mest för Ebbes skull, det kändes roligare än svart. Så vi råkade hamna i trenden lite utan att det var meningen. Men ändå har jag verkligen blivit biten av den nu, av den röda trenden, på andra håll. Till exempel har jag målat om köksbordet i rött och vågat in mer röd färg i resten av inredningen. Särskilt efter att jag såg den djupröda stolen på Artilleriet allra först, förra året i april.

Jag tror att det finns några anledningar till att den röda stolen har blivit en trend men här är de två främsta som jag tror på;
1. Den grågröna eran är över och människor suktar efter färg. Rött a la Karin Larsson känns inte så "farligt" att plocka in. Och särskilt inte efter att Sofia Wood gjorde det på ett så elegant sätt.
2. Vi är, i vår reaktion mot det grågröna, oerhört influerade av danskarna just nu som använder sig av mycket klara färger, bland annat rött, rosa och blått.

Kram!!

Anna María

Tycker du har tagit in den röda trenden så himla fint i ert hem. Hade för mig att du hade röda stolar, men tror det är ditt röda bord jag tänkt på då. Och jag kan verkligen gilla när en har haft något länge som sedan bara faller på plats i en trend. Det brukar göra att jag får ny kärlek till vissa av mina möbler som jag kanske tidigare tröttnat på.

Helt klart att folk suktar färg! Och ja! Danskarna gör det så läckert! Och just Danmark känns det som att vi verkligen sneglar på just nu. Oc har gjort ett bra tag. Gärna för mig!

Kram och tack för din otroligt inspirerande stil!

Enig med Sandra. Helt klart det danska som influerar. De har en förmåga att kombinera den enkla och avskalade tillsammans med färg och mönster på ett helt mästerligt sätt. För bästa inspon – inhandla danska versionen av Elle Decoration (kommer med vartannat nummer av ”vanliga” Elle). //Anna

Anna María

Danskarna kan verkligen det där! Åå, tack för tips! Den ska jag helt klart spana in!

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.