2019-01-14

Rensa hemma, igen!

Vardagsrum - Dnilva

Nytt år, nya tag och alla andra klassiska klyschor. Förra året gjorde vi en rensarutmaning hemma. Det var nog en kombination av att förbereda för att vi skulle bli en till i familjen och att det verkligen behövdes. Jag var och är less på att ha för mycket saker som jag har samlat på mig. Jag har dessutom haft en idé om den här rensningen i flera år, men inte kommit mig för. Så då tog jag till det bästa tricket i min bok, blogga om det! För bloggar jag om det, är det samma sak som att jag lovar något. Och lovar jag något så gör jag det! Snacka om lättlurad jag är ändå!

Rensa hemma månad för månad

Rensning är lite av en färskvara. Jag tror att det är något jag behöver göra hela tiden, jag har supersvårt att göra mig av med grejer och är otroligt sentimental när det kommer till prylar. Så tro inte att jag är en monsterrensare som kan göra mig av med vad som helst, hur enkelt som helst, nej! Men jag har viljan att rensa och vet att känslan efteråt är värd det. Det tar bara sin lilla tid att komma dit. Så! Därför kommer jag/vi köra en repris på rensandet även i år!

Family Living - Rensa hemma

Family Living hörde även av sig i slutet av förra året och undrade om jag ville skriva en artikel om mitt rensarår. Självklart ville jag det! Så i det sista numret (1/2019) av Family Living finns en sju sidor lång artikel med mina bästa tips och ett rensarschema månad för månad. Schemat som är i Family Living är något justerat så att det också ska täcka in barnfamiljer, också nu tillhör ju även jag en sådan. Galet! Så haffa ett nummer asap, eller häng kvar här på bloggen. Jag tänkte nämligen fortsätta dela med mig av min rensar-resa framöver. För den nyfikne så är den omskrivna varianten ganska lik den ursprungliga, jag har flyttat om lite och lagt till rensa barnrum i augusti. Men mitt bästa tips är att anpassa listan efter dina behov och ditt hem.

Januari är förråd/klädkammare och vi är redan igång med rensningen ute i förrådet. Det bästa är att vi redan har rensat förra året, så nu är det så mycket lättare. Tack vi själva för det!

Gillar du inlägget? Tryck gärna på hjärtat eller lämna en kommentar. Det hjälper mig att veta vilken typ av innehåll du gillar och vill se mer av. 

☆ Följ mig gärna på Bloglovin’InstagramPinterest & Facebook

30
  • Just wanna view more of
  • Home

Kommentera

Åh vad härligt! Jag känner igen mig så mycket! Känns som att jag rensat aktivt i de senaste 2-3 åren och det stämmer nog. Det är ju en process som tar tid och en behöver gå igenom samma kategorier flera gånger med nya ögon.

Har du tittat på Konsten att städa med Marie Kondo på Netflix? Jag älskar henne <3

Anna María

Men visst är det så! Jag som är sentimental till mycket behöver ibland lite tid på mig att skiljas från vissa saker.

Ja! Har sett tre avsnitt, jag tycker hon är supermysig! Jag skulle dock vilja att de fokuserade mer på rensandet och tips + tricks än att gå så djupt in på personerna som rensar, hehe. Men fattar att det kanske blir bättre TV såhär 😛

Jag gillade din utmaning supermycket! 🙂 I år följer jag förvaringsdrottningens bok organsiera och förvara hemma, där är det veckoprojekt som gäller. Dokumenterar också alla saker som åker ut och de saker som kommer in så det ska bli spännande att se vad som minskat och ökat under året.

Anna María

Jag är så glad att du hakade på den förra året! Vilket spännande projekt och kul att se på bild vad som kommer in och ut liksom. Kommer du blogga om det?

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.