2019-01-09

Hej då julen!

Jag tycker det faktiskt är smått absurt hur folk städar bort julen redan i mellandagarna. Det känns så himla mycket slit och släng. In med granen! Sen ut med den innan den första barret faller! Kan i och för sig fatta att det blir så om en börjar julpynta i oktober… Skrattade gott åt Claras inlägg på samma ämne. Men alla får såklart göra som de vill. Jag njuter gärna av julen och framförallt granen till trettonhelgen minst, eller när jag har tid att plocka bort den.

Jul 2018

Jag tänkte vi kunde kika lite på granen hur den såg ut i år. Jag gillar verkligen en maxad gran och är inte alls främmande Disney-granen, en gran full med olika slags pynt, kulörta lampor och massa glitter. Men jag kan också uppskatta det mer klassiska. Den här julen blev det en lite mer sparsmakad gran. Det blev så då jag helt enkelt inte orkade pynta mer. Tiden fanns liksom inte. Men fint ändå tycker jag!

Guld och rött blev det den här gången. Det brukar faktiskt oftast vara basen då det mesta pynt vi har är ändå rätt klassiskt. Mycket har jag gjort själv, såklart! Kan inte låta bli att ha egna grejer i granen. Längtar faktiskt till när Eddas första egengjorda grej hängs upp där. Och de gånger jag har köpt på mig pynt då har jag antingen köpt det på second hand / loppis eller på rea efter jul. Då vet jag vad som saknas i granen och kan komplettera efteråt. Sen jag var med i Hållbara Julkalendern har jag fått en nytändning på Tradera och där hörni kan en hitta massa fint julpynt! Att jag inte tänkt på det innan!

Nytt i år i granen är 6 st hängen från Karen Blixen Jul från Rosendahl. Jag vann dem i en instagramtävling hos Maria. Både hon och jag blev paffa när Rosendahl valde mig som vinnare. Det är alltid lurigt tycker jag att vara med i tävlingar hos de jag känner. Tänker att jag inte vinner eftersom jag känner den jag tävlar hos. Men i det här fallen när det var kunden som valde vinnare så var det extra kul! Plus att det känns rätt på alla sätt då. Jag som knappt aldrig vunnit någonting. Ett mycket fint komplement i granen.

 

Jul 2018

Mina stora karameller som jag gjorde i Dessertmästarnas jul fick flytta in.

Samma sak med julgranshänget som jag också gjorde i Dessertmästarnas Jul. Ett nytt tillskott blev en julkula med Eddas fotavtryck. Det var absolut inte lätt att göra på något sätt. Vi gjorde tre kulor till men där ser det mer ut som bajskorvar med klor än gulliga bebisfötter. Efter att jag tog bilden skrev jag dit Edda vid foten och på baksidan av kulan skrev jag Jul 2018. Ett fint minne från Eddas första jul.

Det var en snabb kik på julens gran. Men nu är den ett minne blott och nu gapar ett stort tomt hål i vardagsrummet där den stod.

Gillar du inlägget? Tryck gärna på hjärtat eller lämna en kommentar. Det hjälper mig att veta vilken typ av innehåll du gillar och vill se mer av. 

☆ Följ mig gärna på Bloglovin’InstagramPinterest & Facebook

18
  • Just wanna view more of
  • Home

Kommentera

Vicky

bajskorvar med klor …… jag dör

Så fin, stämningsfull och kreativ gran! Älskar den där gammeldags feelingen som blir av att hänga glittret vertikalt. Som att stiga in på Junibacken en jul!

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.