2019-01-21

Grodda i vinter

Grodda Alfagroddar

Även om det är en bra stund kvar innan det är odlingsdags så finns det ändå sätt att odla, typ, när det är mörkaste vinter. Grodda! Jag älskar groddar, favoriten är alfalfagroddar. Fun fact! När jag var liten kallade vi dem för spaghetti-trådar. Vet ej varför men tänker på det ordet när jag ser dem. I alla fall så är det svinenkelt att göra och även om jag har uppgraderat till en groddburk så föredrar jag faktiskt att grodda direkt i en glasburk med ett nät över. Här kan du se hur du gör det – groddaa alfalfafrön steg för steg

Grodda Alfagroddar

För att grodda behöver du något att grodda. Du kan ta lite vad som helst faktiskt, olika bönor, linser, frön.

Blötlägg dem i vatten i 6-8 h. Jag brukar göra detta över natten.

Häll sen av vattnet och skölj igenom några gånger. På med locket och vila. Skölj igenom minst 2 ggr/ dag. Är det helg eller jag jobbar hemma sköljer jag också vid lunch typ. Men det spelar inte så stor roll.

Repetera i några dagar tills du ser att groddarna har fått långa svansar. Brukar ta ca 4 dagar innan alfalfagroddar är klara. Men det beror lite på vad det är du groddar.

Grodda Alfagroddar

Den här groddburken är ändå himla smidig, för överblivet vatten lägger sig i botten och groddarna får groddas i mörker vilket de gillar. Minus är väl att burken är rätt liten och att det inte räcker så länge. Men det beror nog mer på mig och att jag äter så många åt gången.

Gillar du inlägget? Tryck gärna på hjärtat eller lämna en kommentar. Det hjälper mig att veta vilken typ av innehåll du gillar och vill se mer av. 

☆ Följ mig gärna på Bloglovin’InstagramPinterest & Facebook

21

Kommentera

Det där kan vara bland det bästa jag vet??

Anna María

Så gott!!

Julia

Var är groddburken ifrån? Den såg smidig ut för en som inte har så mycket plats! Och fin var den också 🙂

Anna María

Den kommer från Cult Design och heter Grow Green 🙂

Bästa vintertipset! Ska genast grodda ärtor!

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.