2018-12-30

Julen och mina orimliga förväntningar

Anna María, Edda, Philip - Julen 2018

Hej på andra sidan julen! Jag hade tankar på att komma hit och säga hej både en och två gånger innan jul och under julen. Men helt ärligt behövde jag ett litet break från julen. Eller julen i alla sociala kanaler främst. Kände en sån himla press, eller förvntning på julen kanske. En förväntning från min egen sida. Eddas första jul och jag ville att allt skulle vara sådär perfekt som alla andra har det. Gnistrande vit snö, sol, en brinnande eld i öppna spisen (obs! har ej en öppen spis), ett vackert hem med en perfekt pyntad gran, en felfri dukning, en julig blombukett, några få vackert inslagna paket under granen, en dag med oceaner av tid till att bara mysa och så vidare och så vidare… Ja men ni hör ju. Totalt orimligt och bara så fel! Varför väljer min kropp/hjärna att ödlsa tid på nåt sånt. OM jag bara hade vetat det alltså.

Vår plan var att fira jul hemma i lägenheten hos oss, men det ändrades i sita stund så vi åkte till Uppsala istället och firade hemma hos mamma och pappa. Fint det med! Och såhär i backspegeln fick jag en jättebra jul. Nu fick jag dessutom fira ännu en jul med farmor Hedvig. Hennes 96:e jul och Eddas första. Så fint! Jag behövde främst släppa mina egna förväntningar på julen. Så note to self. Det går alldeles utmärkt att fira jul med otvättat hår, knytkalas med några få utvalda maträtter, en bebis som håller på att få tänder och är allmänt kinkig och varsitt paket. Telefonen lät jag mer eller mindra vara hela dagen. Svarade på några sms och skickade julhälsning till de som hade skickat julkort till oss. Annars höll jag mig långt från instagram, ville inte tuta i huvudet några orimliga förväntningar på min jul eller jämföra den med någon annans. Vet egentligen att det är en ytterst välpolerad bild av allas verklighet, det som ligger på instagram alltså. Men jag måste erkänna att den här julen var jag svag. Riktigt svag.

Men så får det vara ibland.

Hoppas ni alla hade en bra känsla i kroppen efter era julfiranden. Det hade jag ändå. Trots tvivel.

Gillar du inlägget? Tryck gärna på hjärtat eller lämna en kommentar. Det hjälper mig att veta vilken typ av innehåll du gillar och vill se mer av. 

☆ Följ mig gärna på Bloglovin’InstagramPinterest & Facebook

27

Kommentera

Tycker det låter helt rätt <3 Hade själv nån tokig idé om allt som skulle hinnas med under julhelgen och mellandagarna: läsa böcker, måla om, inreda ett barnrum, rensa hemma, träffa vänner, blogga massor, planera nyårsfest osv. hehe… Men det blev fokus på att hinna hänga med familjen. Ändå mest värt!

Anna María

Helt klart mest värt sånt. Men känner igen mig i de där tusen planerna på att uträtta stordåd! Hoppas du har haft ett fint häng med familjen 🙂

Felicia

Så bra skrivet. Har en ungefär lika gammal bebis som du och blev så glad när du skrev att ni nog skulle vara hemma på nyår. Så blir det för oss pga så otroligt trötta och lilla S är väldigt orolig och sover dåligt, så har inte ens försökt styra upp något. Känns tråkigt men också som enda alternativet just nu. Men så hörde jag om några bekanta som har en 8-månaders som ska ha fest! Hemma! För 20 pers! Och så började jämförandet igen. Suck! Hoppas ni får det fint vad ni än gör i alla fall, uppskattar det ärliga så mycket ❤️

Anna María

Tack! Fint att du uppskattar min ärlighet, sällan jag skriver om sånt. Men ibland bara måste det vädras! <3 Å, det eviga jämförandet alltså. Att huvudet håller på så. Hoppas ni fick ett fint nyår. Vi stannade hemma bara vi tre och jag hade ett av de skönaste nyåren på jag vet inte hur länge. Jag tänker att det ändå är en så himla kort tid i det stora hela. Jag försöker acceptera det och då känns det lite lättare. Men det är svårt ibland. kram

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.