2018-12-10

Hållbara julkalendern lucka 10 – Fågelillustrationer från 1956

Hållbara julkalendern 2018 - Lucka 10

Idag är det dags för mig att öppna en lucka i den Hållbara Julkalendern som Maria på Husligheter är initiativtagare till. En secondhandkalender med personliga föremål som är redo att få nya hem. Vi är 12 bloggar (se alla i botten av inlägget) som alla har plockat fram två saker från våra hem. Saker som är använda och älskade av oss. Det finns nämligen så mycket fina och bra grejer där ute, varför måste en bara köpa nytt? I år känns det viktigare än någonsinn att tänka hållbart kring julen (och alla andra dagar av året). Så, häng på Hållbara Julkalendern, läs om alla älskade saker som förtjänar att fortsätta älskas och buda hem så många du vill via Tradera. Och det bästa, all vinst skäner vi till Naturskyddsföreningen och deras viktiga miljöarbete. Läs mer om kalendern här.

Min första sak som jag skänker till Hållbara Julkalendern är de här vackra fågelillustrationerna av Arthur Singer för The American Home Magazine 1956 som jag köpte för massa år sedan när vi bodde i Hornstull. Jag tror det kan varit 2010. Philip och jag bodde i en sekelskifteslägenhet med högt i tak, en grön kakelugn och vacker stuckatur. Lägenheten var så fin! Vi ville hitta något fint att ha på väggen som dessutom passade in i lägenheten så när jag sprang på tavlorna i en secondhandbutik på Södermalm var det meningen att de skulle med mig hem.

Det är fina detaljer och jag känner mig harmonisk när jag tittar på tavlorna. Det är en fin egenskap hos två tavlor ändå. Efter lite efterforsknigar så har jag kommit fram till att det är prints som följde med The American Home Magazine. Om jag har luskat rätt så är de två tavlorna jag har prints från oktober och november 1956. De är nummer 3 och nr 4 i samlingen.

Hållbara julkalendern 2018 - Lucka 10

Efter lägenheten i Hornstull har tavlorna flyttat med till vår funkisvtvåa på Hägerstensåsen, en helt annan typ av lägenhet, men tavlorna har passat bra där ändå. De har både hängt i hallen och hälsat alla gäster välkomna och nu senast stått i vardagsrummet i konsollhyllan som Philip och jag satte upp.

EFTER: Rensa hemma - Bokhyllor och skåp

Jag älskar tavlorna fortfarande, men nu när vi flyttat ännu en gång har vi inte hittat den rätta platsen, tyvärr. Så istället för att de ska läggas undan och glömmas bort förtjänar de att få ett nytt hem att trivas i.

Från och med idag och två veckor fram kan du buda på tavlorna på Tradera. Alla pengar går rakt till Naturskyddsföreningens viktiga arbete. Jag bjuder även på frakten till dig som lägger det högsta budet. Och här hittar du samtliga auktioner på Tradera.

Igår var det Helena som öppnade en lucka och där kan du buda på hennes fina satelitlampa. Imorgon ska du kika in till Emma på Whatdecoratesmyday som öppnar nästa lucka.

1 dec Husligheter
2 dec Emma Sundh
3 dec Studioelwa
4 dec Malin Persson
5 dec Mokkasin
6 dec Fair living
7 dec Living by W
8 dec Volang
9 dec Helena Lyth
10 dec Dnilva
11 dec Whatdecoratesmyday
12 dec Hemmafixbloggen
13 dec  Studioelwa
14 dec Malin Persson
15 dec Emma Sundh
16 dec Living by W
17 dec Mokkasin
18 dec Whatdecoratesmyday
19 dec Volang
20 dec Dnilva
21 dec Fair living
22 dec Helena Lyth
23 dec Hemmafixbloggen
24 dec Husligheter

Gillar du inlägget? Tryck gärna på hjärtat eller lämna en kommentar. Det hjälper mig att veta vilken typ av innehåll du gillar och vill se mer av. 

☆ Följ mig gärna på Bloglovin’InstagramPinterest & Facebook

2

Kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.