Sponsrat av Panduro

2018-12-05

Gör en jultröja – Ugly Christmas Sweater

Vi har väl alla sett dem. Den klassiska jultröjan som bara blivit populärare med åren. För min egen del såg jag den först i diverse julfilmer innan den äntrade DIY och pysselvärlden och tillslut även butikerna. Jag som är uppväxt med stickade tröjor älskar idén om att få en hemstickad tröja varje jul som är galnare än den andra. Men om jag ska sticka en tröja själv eller starta en sån tradition för Edda behöver jag snabba upp min stickning med tre ljusår ungefär. Men det finns snabbare sätt! Panduro har nämligen tagit fram ett litet kit för just det här. Och jag har fått göra min egen jultröja med hjälp av kitet. Eller jag gjorde två. En till mig och en till Edda. Det gäller att matcha!

Jultröja Panduro Dnilva

Gör din egen Ugly Christmas Sweater

En lätt och kul grej att göra för att förhöja julstämningen med cirka tretusen procent. Det bara kliar i mina fingrar att göra en tröja till Philip också. Klart hela familjen ska ha varsin tröja!

Jultröja Panduro Dnilva

Du behöver:

  • En tröja, leta i garderoben om du har någon du kan avvara, annars finns det mängder i secondhandbutiker.
  • Christmas Sweater deco kit
  • Textillim eller limpistol (om du vill limma fast hellre än att sy)

Jultröja Panduro Dnilva

Gör såhär

Det är egentligen ganska så enkelt. Tänk ut hur du vill ha din tröja, sen är det bara att gå loss och sy eller limma fast delarna så som du vill ha dem. Eddas tröja har jag valt att sy fast paljetterna en och en lite huller om buller så de bildar ett E. Det tog sin lilla tid, men värt jobbet i slutet då de sitter bättre när jag sytt dem en och en. Eftersom Edda stoppar allt i munnen så är jag hellre på den säkra sidan. Men kommer såklart ha lite extra koll på henne när hon har den här tröjan på sig.

Jultröja Panduro Dnilva

Eddas tröja fick paljetter och pompoms på framsidan. Bara att maxa på så blir det bra tänker jag. Ju mer desto bättre på något sätt.

Jultröja Panduro Dnilva Jultröja Panduro Dnilva

På baksidan satte jag dit en gran som jag klädde i guldbandet som följde med i paketet. Nu när Edda kan rulla runt gäller det att det är juligt både fram och bak på tröjan.

 

Min tröja blev en lite stökigare variant. Jag bara smackade på lite allt möjligt. Renar, granar, pompoms och paljetter. Allt i en salig blandning. Som extra jul-bling sydde jag små grupper av paljetter här och var. Allt för att det ska blänka lite extra.

Jultröja Panduro Dnilva

Det här är en så kul grej att göra och ge bort som present eller samlas med kompisarna eller familjen och julpyssla. Köper ni alla ett varsitt kit kan ni dessutom byta grejer mellan er. Jag tog till exempel renen från Eddas kit och använde på min tröja.

Om du också gör en egen jultröja. Panduro har en tävling på Instagram där du kan vinna ett presentkort på 1000 kr. Lägg upp en bild på tröjan och tagga #uglyxmasbypanduro senast den 17 december. Se mer om tävlingen här.

 

Jultröja Panduro Dnilva

Kram och hej från mig och Edda!

→ Detta inlägg är ett samarbete med Panduro 

Gillar du inlägget? Tryck gärna på hjärtat eller lämna en kommentar. Det hjälper mig att veta vilken typ av innehåll du gillar och vill se mer av. 

☆ Följ mig gärna på Bloglovin’InstagramPinterest & Facebook

7

Kommentera

midis

VA FINA NI ÄR!!!!!!

Anna María

TACK!! Har insett att jag har fått ett litet behov av att matcha mina kläder med Eddas. Önskar mig just nu en familjepyjamas. Hehehe. Så fint att ha likadana pyjamasar hela familjen 😛

Sötnosar! <3

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.