2018-12-31

2018 i listformat

Jag har fått barn!

Gjorde du något 2018 som du aldrig gjort förut?
Eh, ja! FÖDDE BARN! Herregudars! Det var en jäkla grej att ge sig på, minst sagt. Köpte/sålde även lägenhet i samma veva. Flyttade med en 2,5 månad bebis och målade om samtidigt. Cyklade mellan nya och gamla lägenheten för att amma (när Edda hängde med sin farmor, lämnar NATURLIGTVIS inte mitt barn ensam hemma). Drack 4 liter körsbäsrssaft under förlossningen. Jag som hittills i mitt liv inte trott att jag gillat körsbärssaft, sedär! Ja, det mesta med förlossningen var en förstagångsupplevelse och allt med att ta hand om och ansvara för ett barn är nytt. Tycker att jag hittills klarat mig rätt bra.

På väg till förlossningen, en något mer peppad än den andra.

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Ja, flera faktiskt. Så glad för alla små kompisar som både jag och Edda har fått!

Dog någon som stod dig nära?
Inte någon i min närmsta krets, men en person jag hade i min närhet en tid av mitt liv finns tyvärr inte längre kvar här. Hon var så varm och en sån inspiration. Tänker ofta på henne och är tacksam att jag fick lära känna henne.

 

Vilka länder besökte du?
Island och Danmark. Med tanke på klimatet och mängden CO2 som släpps ut vid varje flygning är jag glad att jag legat lägre än andra år på resfronten. Så måste det fortsätta! Vill kunna lova ett flygfritt 2019, men med tanke på att min mormor och morfar börjar bli gamla och inte längre är helt friska kan jag inte lova det till 100%. Är egoistisk i detta. Men gör vad jag kan.

Är det något du saknar år 2018 som du vill ha år 2019?
Mer ekonomisk stabilitet. Lever just nu jäkligt fett på halvtidsjobb och föräldrapenning. Mmmmmm…. Det och TID som jag verkar vilja ha varje år. Men nu är det kanske dags för mig att lära mig prioritera istället för att försöka klämma in allt och alltid överleverera. Så kanske hjälp att bara vara nöjd med saker vore en bra grej.

Vilket datum från år 2018 kommer du alltid att minnas?
17 juni! Dagen då Edda föddes!!!!!!

Vad var din största framgång 2018?
Att föda ett barn.

Bästa köpet?
Nya lägenheten!

Gjorde någonting dig riktigt glad?
EDDA och Philip!

Vilka låtar kommer alltid att påminna dig om 2018?
Dance to this (feat. Ariana Grande) – Troye Sivan, som är min mest lyssnade låt under 2018. Men annars mycket lugn musik. Piano. Och Hugar.

Gravidstil - Mönstrad klänning

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Mer känslor på alla plan. Jag känner nog mer av allt. Kan bero på hormoner, barnafödande etc. Men är nog ändå i det stora hela en gladare person, jag vill vara det i alla fall. Är det helt klart utåt, sen emellanåt blir det en del dippar. Men det är väl så som livet är.

Vad önskar du att du gjort mer?
Firat mig själv! Firat mina framgångar och vågat känna att jag gjort något bra. Är så dålig på det och som egenföretagare är det bara jag själv som firar jobb-framgångar. Men vill också fira mer på det privata planet.

Vi ska ha barn!

Vad önskar du att du gjort mindre?
Scrollat, kan alltid scrolla mindre. Och zappat Netflix. Den lilla tid jag kollar på TV borde vara mer tittande och mindre scrollande/zappande. Ovärt.

Favoritprogram på TV?
Har kollat så mycket mindre på TV i år (trots scrollande). Jag har inte alls följt lika många serier som tidigare och de jag har kollat på TV har ibland bara varit slö-tittande. Det är ändå ovärt. Minns nog inte vad jag sett under året, men Systrar 1968 plöjde jag nu under mellandagarna. Se!

Böcker jag vill läsa

Vilka böcker har du läst i år?
Jag har inte så stor koll på exakt vad jag läst i år. Känns inte riktigt som att jag har tagit mig tid till att läsa. Flera påbörjade böcker som inte har hunnit avslutas. Och flera böcker om barn, förlossningar och sånt. (Böckerna är länkade med adlinks, vilket betyder att jag får några öre per klick på en länk. Så klicka loss så blir jag glad. Tack på förhand.)

Bästa boken du läste i år?
Avslutade precis Bränn alla mina brev som är boken vi läser just nu i JWHF-bokklubben! Så bra!! Vet inte om det är den bästa. Men den jag bäst kommer ihåg nu i alla fall.

Dessertmastarnas Jul 3 - Juryn och Anna María

Din största framgång på jobbet 2018
Att jag har varit med i Dessertmästarna jul som enda inbjudna gäst i programmet. Och att jag blir tillfrågad titt som tätt om att vara med i andra sammanhang. Att jag verkar göra något bra som fler än jag ser. Mitt långa samarbete med Panduro och att jag fick göra och medverka i filmer i deras kanaler. Att jag fick ett mail från ett program som jag skämtat lite om att jag skulle vilja vara med i och som nu blir verklighet under tidigt 2019. Så pepp, men mer om det senare! Och att jag klarat av att jobba halvtid och vara föräldraledig sen oktober. Att företaget fortfarande går framåt. Att flytta bloggen hit till Just Wanna Have Fun. Det blev lite mer FUN nu!

Största framgången på det privata planet 2018
Att bli mamma.

Något du önskade dig och fick?
Ett friskt barn.

Edda

Något du önskade dig och inte fick?
Hade en föreställning om hur vi skulle kunna dela lika på föräldraledigheten och att det skulle vara smidigt. Med en bebis som i flera månader vägrade att äta från något annat än mitt bröst gjorde det svårt, nästan omöjligt ibland. Men vi har envisats och jag har jobbat hemma istället för att vara på kontoret. Jag har pumpat och vi har provat alla möjliga sorters flaskor till pipmuggar och allt där emellan. Vi har vridit, vänt och kämpat för att få dela lika. För att både Philip och jag ska få vara med Edda från dag ett. Jag tror det är viktigt för Philips och min relation att vi båda är delaktiga från början. Vi skapar större förståelse mellan oss hur det är med en bebis i alla faser. Edda får möjlighet att knyta an till oss båda och vi kan båda fortsätta att jobba. För vår del har detta varit så mycket slitigare än om bara en av oss (jag) hade varit hemma med Edda. Men jag tror att vi i det stora hela vinner på detta, alla tre.

Min födelsedag

Vad gjorde du på din födelsedag 2018?
Bjöd hem massa vänner på AW! Jag firade mig för ovanlighetens skull. Kul!

Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
På jobbfronten så säger jag; mer struktur och fasta uppdrag skulle gjort att jag varit lugnare och tryggare ekonomiskt. Men ska väl kanske inte klandra mig själv för det. Höll ett bra tempo med diverse jobb första halvan av året. Sen föddes Edda och fokus blev nåt helt annat. Som det ska ändå.

Vad fick dig att må bra?
Edda och Philip.

Vem saknade du?
Familjen på Island.

De bästa nya människorna du träffade?
EDDAAAAA!!!

Edda och Anna María

Mest stolt över?
Philip, mig och Edda. Att vi är en familj nu. Det är helt ofattbart och ändå så självklart. Ser så fram emot att forma vårt liv tillsammans.

Björn Axén Color Shots Mahogany Brown

Högsta önskan just nu?
Att 2019 blir ett bra år. Både privat och jobbmässigt. Att jag kan komma framåt och utveckla företaget samtidigt som jag kan tillåta mig själv att få vara föräldraledig och fokusera på Edda. Se henne utvecklas och skapa minnen för henne och mig själv.

Här kan du se hur jag svarat tidigare år:

2017 i listformat
2016 i listformat
2015 i listformat
2014 i listformat
2013 i listformat
2012 i listformat

Gillar du inlägget? Tryck gärna på hjärtat eller lämna en kommentar. Det hjälper mig att veta vilken typ av innehåll du gillar och vill se mer av. 

☆ Följ mig gärna på Bloglovin’InstagramPinterest & Facebook

18

Kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.