2018-11-10

Två nyanser av rosa

Jag tänkte att det var hög tid för en liten kik i lägenheten igen! Än har jag inte visat vilken färg det blev i köket / vardagsrummet till slut. Så det tänkte jag vi skulle göra. Nu har vi ändå bott här ett tag, snart två månader och har det inte fullt så minimalistiskt som på de här bilderna här nedan.

Två toner av lite smutsigare rosa blev det. Även om den ljusare rosa ser ganska så vit ut så är den inte alls det, kolla här när vi provmålade så syns skillnaden betydligt mer. Jag vet inte om jag har nämnt det innan, men köket är som i en egen box i vardagsrummet. Det gillar jag faktiskt för då vi får känslan av att ha öppet mellan rummen, men vi får ändå skydd av en vägg och slipper se all odiskad disk som eventuellt skulle vara kvar i köket. Win tycker jag!

 

Här syns boxen lite tydligare och jag tycker verkligen det blev bra att måla själva boxen i en mörkare kulör än resten av rummet. Vi hade en fundering på att måla taket i själva boxen rosa också, men nu blev det inte så. Vi blev lite skraja för att det eventuellt skulle kännas för mörkt inne i själva köket. Eller att alla foton jag kommer fota där skulle få en lite rosa ton. Hehe.

Färgerna då. Jo den mörkare rosa är Anemon från Beckers och den ljusare är Mohair från Beckers den också.

Jag älskar verkligen Anemon och känner att jag lätt hade kunnat ha den i hela vardagsrummet. Den är mjuk, varm och fin på samma gång.

 

Och Mohair som är här kanske upplevs lite ljus och först tyckte både Philip och jag att den nästan drog åt det lila hållet i dagsljus. Men med möbler och saker i lägenheten så är det inte alls lila. Jag tycker vi gjorde ett förbannat bra jobb, särskilt Philip som drog det tunga målarlasset, när vi målade om. Är så nöjd med vårt förarbete. Nästan lite för nöjd, för nu är det lite nervigt att göra hål i väggarna för att sätta upp tavlor, hyllor och sånt. Jag vill liksom inte förstöra den fina ytan.

Gillar du inlägget? Tryck gärna på hjärtat eller lämna en kommentar. Det hjälper mig att veta vilken typ av innehåll du gillar och vill se mer av. 

☆ Följ mig gärna på Bloglovin’InstagramPinterest & Facebook

44
  • Just wanna view more of
  • Home

Kommentera

Rebecka

Tips ang att sätta upp tavlor är kardborretejp som finns på Claes Ohlson. Funkar jättebra!

Anna María

Ja! Det är faktiskt min bäste grej i hemmet. Har använt sån tejp i flera år. Tyvärr så var alla slut sist jag var inne på Clas Ohlson. Katastrof ändå! Brukar ha den till lite lättare tavlor, men de riktigt tunga och sånt som kan gå sönder vågar jag faktiskt inte använda den på även om den ska hålla. Är lite feg där. Har du testat på tyngre grejer?

Så himla snyggt! Jag har också börjat bli sugen på ett rosa kök – trodde jag aldrig! Men det är ju så ruskigt fint.

Anna María

JA! Det är så sjukt fint alltså! Kör bara kör säger jag!

Gud så himla himla himla fint!!!! jag ska flytta snart och alla väggar är vita och jag bara längtar efter att smacka upp en massa grejs på väggarna. Helst hade jag målat hela lägenheten i en som jag tror heter Lady Pure Treasure eller Peasure eller något sådant. Såååå fiiiint med färgade väggar!

Anna María

JA! Den kollade vi faktiskt på. Tycker Jotun Lady hade så många fina i sin senaste kollektion <3

Men HJÄLP vad snyggt! Så himla behagligt! Åå jag blir sugen på att härmas 🙂

Anna María

Kör hårt! Mer färgade väggar i våra hem tycker jag!

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.