2018-11-23

Havregrynsgröt med stekta bananer

Havregrynsgröt med stekta bananer

Jag är en periodare när det kommer till frukost. Äter samma sak i flera veckor innan jag går över till något annat och min senaste period har varit en period med havregrynsgröt. Egentligen enklast möjliga. Koka ihop havregryn, vatten och en nypa salt på spisen. På med äppelmos och havredryck till. Går på noll komma nix och är ändå gott. Men! Nu på senare har jag börjat sväva iväg lite. Jag har börjat mixtra med banan i gröten. Och för de som känner mig låter det helt sjukt. Och det är det! Jag har alltid haft svårt för bananer. I alla fall i sitt originalutförande. Jag gillar inte känslan av att äta banan. Är den grön blir det strävt i munnen och är den mogen blir konsistensen i min värld totalt motbjudande. Men eftersom Edda har börjat smaka på mat och banan är en av grejerna som hon äter så har vi haft det hemma. Det kan låta märkligt, men varm banan är däremot gott! Och bananchips.

Så, åter till gröten. Här om dagen fick jag feeling och stekte bananer som jag hade på gröten. Och vet ni. Det var banne mig svingott! Perfekt frukost till helgen, om en vill göra något roligare av havregrynsgröten.

Havregrynsgröt med stekta bananer

  • 1 dl havregryn
  • 2 dl vatten
  • En nypa salt
  • 1 banan
  • Något att steka i ex kokosolja
  • Kanel
  • Vaniljpulver

Till servering

  • Kokosflingor
  • Äppelmos
  • Havredryck eller annan mjölk

Koka gröten genom att blanda havregryn, vatten och salt. Beroende på vilken konsistens du vill ha på gröten kan du reglera mängden vatten. Dags att steka bananen. Dela den på längden och stek i kokosolja (eller smör funkar också fint, men kokosoljan ger en god smak) strö på kanel och vaniljpulver över bananen och stek på båda sidor.

Servera gröten i en skål med en klick äppelmos och de stekta bananerna. Strö över lite kokosflingor och häll på havredryck. Mums!

Fler goda frukostar från arkivet hittar du här

Gillar du inlägget? Tryck gärna på hjärtat eller lämna en kommentar. Det hjälper mig att veta vilken typ av innehåll du gillar och vill se mer av. 

☆ Följ mig gärna på Bloglovin’InstagramPinterest & Facebook

12

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.