2018-11-06

Buy or DIY – julgranspynt

Då var det november och äntligen är det också socialt acceptabelt att börja prata om julen! Jag började redan i februari att tänka på julen 2018 när jag var med och pysslade i Dessertmästarnas jul som spelades in då. Och det kan jag väl hålla med om är i det tidigaste laget. Förutom det har jag också spelat in julfilmer med Panduro och har såklart en del juligt att bjuda er på framöver. En tjusning med julen är allt pynt som en får gå loss med både att dekorera men också att göra själv. Eller så gillar du mer att köpa sånt som är färdigt. Vem du än är tänkte jag dela med mig av lite inspiration på sånt som finns i butik nu som går utmärkt att köpa, men som dessutom går utmärkt att göra själv!

Inlägget innehåller adlinks och genom att du klickar på dem får jag några öre per klick.
Så klicka gärna loss vetja! ? 

Julkrans av bjällror

Stor krans med bjällror från H&M Home
Pressfoto H&M

H&M Home finns den här stora kransen med bjällror (adlink). Finns även som liten variant (adlink). Klassiskt julig i guld och röd sammet. Vill du göra själv behöver du en stomme till kransen (skulle kunna vara en metallring eller något annat runt), bjällror och ett fint band. Är nog jättefint att kombinera med andra saker i kransen också om du vill fylla ut eller inte har så många bjällror. Lek loss!

Papperspynt

Pappersornament är alltid fint tycker jag. Danska Bungalow har magiskt fina och jag skulle ej tacka nej till att klä hela min gran i dessa. H&M Home har också gjort liknande varianter i flera olika former och färger (adlinks). Vill du göra själv så behövs det papper, häftklammer och snöre. Här har jag gjort en variant med pepparkaksformar som mall. Annars går det fint att rita egna former bara de består av två likadana halvor. Vill du glittra kanterna så gör du det genom att sätta lim på kanten och doppa i glitter.

Ljusstake i guld och marmor

Ljusstake i marmor och guld - Mio
Pressfoto Mio

Jag blir alltid sugen på att göra nya adventsljusstakar inför varje år. Har nog en ny idé varje år, men hinner inte alltid utföra dem. Den här varianten med guld och marmor (adlink) är väldigt DIY kompatibel. Jag tänker att valfri marmorskiva, klinkerbit eller kakelplatta funkar utmärkt. Sen behöver du också någon form av rör. Finns massa bra på VVS avdelningen på bygghandeln. Kapa i lagom långa bitar och limma fast på din botten. Tänk på att kolla av omkretsen på röret så att ljusen passar bara.

Bil med julgran

House Doctor - Bil med gran
Pressfoto Cervera

Den här, man får väl ändå lov att säga, klassiska bilen med en gran på taket (adlink) från House Doctor är riktigt fin. Men också så lätt att göra en egen variant av. Gå lös bland barnens leksaker eller på loppis och hitta dig en fin bil. Vill du ha nåt som håller år efter år leta också reda på ett leksaksträd. Knyt fast med ett snöre och vill du att det ska sitta bättre kan du sätta en liten klick smältlim. Annars tror jag det också skulle vara fint med en liten grankvist på taket.

Sådär! Det var lite inspiration! Hoppas du gillar.

Gillar du inlägget? Tryck gärna på hjärtat eller lämna en kommentar. Det hjälper mig att veta vilken typ av innehåll du gillar och vill se mer av. 

☆ Följ mig gärna på Bloglovin’InstagramPinterest & Facebook

20
  • Just wanna view more of
  • DIY

Kommentera

Åh bästa inspirationen! Nu blev jag såååå sugen på att göra ett eget sånt inlägg 😀

Anna María

Visst är det rätt härligt att inspireras av sånt som finns. Javisst! Gör ett inlägg du också 🙂

Jag älskar jul-diys! Nu är helt klart den bästa tiden att pyssla. Jag tillverkade en enkel adventsljusstake häromveckan. Spana gärna in den: http://erikasblogg.se/2018/november/diy-arets-adventsljusstake.html

Tack för en superbra diy-blogg! Kikar ofta in här för inspiration men är dålig på att kommentera. Ska bli bättre på det nu 🙂

Anna María

Håller med! Så härligt att göra juliga saker! Vilken perfekt gren du hittade! Så fin ljusstake!

Och tack snälla för fina ord 🙂 Så kul att jag kan inspirera!

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.