2018-11-26

Böcker jag vill hinna läsa

Inlägget innehåller annonslänkar, de är märkta med ⟐. Jag får några öre per klick på en sådan länk och det hjälper mig att fortsätta ha bloggen kostnadsfri. Så klicka gärna på länkarna 🙂

Böcker jag vill läsa

I en drömvärld där jag hade oändligt med tid hade jag läst så många fler böcker. Jag älskar nämligen att läsa och försvinna in i en annan värld för en stund. Eller för den delen grotta ner mig i faktaböcker, tipsböcker eller vad det nu må vara. Absolut bästa stället för mig att läsa på har genom åren varit i kollektivtrafiken. Jag tror att det var 2015 som jag satte ett mobilförbud på mig själv när jag åkte tunnelbana. Det gjorde att jag började läsa mer. Såg verkligen fram emot resan till och från jobbet att få försvinna bort en stund och koppla bort hjärnan. Men sen Edda kom läser jag helt klart inte lika mycket, eller knappt något alls. Av förklarliga själ. Men ändå. Jag saknar läsandet. Just nu jobbar jag halvtid och åker kollektivt då och då = tid att läsa! Så nu är jag taggad på att komma igång och har samlat på mig tre böcker som legat i det här vill jag läsa högen.

 

Feministfällan - Nina Åkestam

Först ut är Feministfällan av Nina Åkestam ⟐. Gillar verkligen Ninas texter, krönikor och hennes bok Meningen med hela skiten ⟐. Har börjat lite smått och är supertaggad på att fortsätta läsa.

Är jämställdhetsprojektet så gott som klart? Är feminism för alla? Är den arga feministen ett problem? 

Feministfällan är boken för alla som kallar sig feminister, för alla som inte vågar göra det, och för alla som har slutat. Boken är ett stridsrop till en rörelse som behöver påminnas om att vi vill något så radikalt som att skapa ett samhälle med samma möjligheter för alla. Det är en obekväm uppgörelse med feminismens utmaningar, och en idé om hur vi ska fortsätta arbetet för en bättre, mer jämställd värld. 

 

Konsten att städa

Konsten att städa av Marie Kondo ⟐ fick Philip i födelsedagspresent av en kompis och jag har hört talas om boken och om KonMari-metoden sedan innan. Ni kanske minns min rensarutmaning under 2018 (har sen Edda föddes varit lite sämre på att blogga om den) och den och boken går ju lite hand i hand. Ska bli spännande att se vad hon säger om att städa och rensa. Vore ju rätt sweet att aldrig mer behöva städa som Marie menar att man kan slippa om en följer hennes tips.

 

Folkets Skönhet

Folkets skönhet av Merete Pryds Helle ⟐ var senaste boken i JWHF bokklubb. Jag hann knappt läsa baksidestexten innan de andra i klubben läst ut boken, men jag vill gärna läsa boken ändå. Har sparat mig från att kika in i diskussionstråden på Facebook, för jag vill inte råka ut för några spoilers. Snart är det dessutom dags för en ny omgång av JWHFs bokklubb. Så håll koll på startsidan här och gå med i bokklubbsgruppen på facebook redan nu!

Vad läser du för bok nu? Eller vad skulle du läsa om du hade tid?

Gillar du inlägget? Tryck gärna på hjärtat eller lämna en kommentar. Det hjälper mig att veta vilken typ av innehåll du gillar och vill se mer av. 

☆ Följ mig gärna på Bloglovin’InstagramPinterest & Facebook

8

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.