2018-10-09

Lite från när vi målade om

Hallå från ommålningen av nya lägenheten. Oj alltså vad det är ett tungt jobb att göra själva med en 3-månaders bebis. No shit Sherlock! Såklart hade vi räknat med att det skulle vara lite slitigt, men det är ändå lätt att tänka att det är en enkel sak att göra. Att måla om. Det ska ju bara upp lite färg. Ja, visst. Det och en hel massa förarbete som är både segt och trist. Men ändå så viktigt att göra ett bra förarbete för slutresultatet.

Att välja vilka färger vi ville måla nya lägenheten i har varit en både lång och kort process på samma gång. Lång för att vi har tänkt på det ända sedan vi köpte lägeheten i juni. Ni vet, scrolla Pinterest efter inspiration, spara bilder på instagarm, bläddra i inredningstidningar och kolla in hemma hos reportage med mera. Men det är en så himla abstrakt grej ändå. En liten lapp med en färg på kan se ut på ett visst sätt i färgaffären, på en bild på pinterest eller på instagram. Men när det kommer till att få upp färgen på väggen hemma kan det verkligen ändra sig. Det är så svårt att veta med ljus och alla saker en bör ha i åtanke. Så.

Till en början kollade vi ut en färgskala som vi gillade. För någonstans måste en ju börja. Jag plockade ut ett gäng favoriter som susat förbi mitt synfält på internet. De här fyra hemmen inspirerades vi bland annat av. Men sen när det väl kommer till kritan handlar det nog bara om att köra. Varje gång vi har målat om hemma har färgvalet (alltså valet av nyans) bara blivit när en av oss i något slags uppgivet stönande säger : ”Sådär, nu taaaar vi bara en färg! Kör på! Det blir bra!” Ja, precis så blev det även den här gången. Vi plockade på oss ett gäng provburkar färg som kändes, typ, bra. Sen hem och måla, tänka, känna och fundera.

 

Här är en liten kik in i vårt sovrum. Fönstrena är stora som sjutton och det är högt i tak vilket gör att allt ser ganska så litet ut på bild. Visst, rummet är något smalare än vårat förra sovrum, men det var å andra sidan väldigt stort. Samtidigt blir det också en utmaning att inreda ett smalare rum och få det att ändå kännas luftigt. Här kan ni dessutom ana färgen som vi tillslut valde i sovrummet. Vad tror ni, grön eller grå?

 

Vardagsrummet / köket ville vi ha i någon rosa ton. Här hade jag kunnat köpa miljoner provburkar, men vi nöjde oss med tre och valde två av färgerna tillslut. Färgen kändes så stark först när den bara var som små rutor på väggen, men när allt var klart så måste jag säga att det nästan var lite klent ändå. Här inspekterar Edda och jag några av de ungefär 748 hålen som fanns i väggarna. Det gick åt en hel del spackel kan jag tala om.

Hur det blev och exakt vilka färger vi valde tar vi senare. Men jag kan redan nu avslöja att det blev himla bra!

Gillar du inlägget? Tryck gärna på hjärtat eller lämna en kommentar. Det hjälper mig att veta vilken typ av innehåll du gillar och vill se mer av. 

☆ Följ mig gärna på Bloglovin’InstagramPinterest & Facebook

 

45
  • Just wanna view more of
  • Home

Kommentera

Så mysigt att få följa hela familjens bobygge! Himla nyfiken är jag på vilka färger det blev!!

Hade ingen aning om att du bytt plattform, kul! Och jag älskar hyllan som täcker hela väggen på första bilden ??

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.