2018-09-04

Nyckeln till nya lägenheten och färgval

I fredags fick vi nycklarna till lägenheten! Följer du mig på instagram (@dnilva) så har du kanske redan sett en liten film från lägenheten och att vi har köpt massa färgprover. Nu är vi igång liksom!

Vi hängde på låset till färgaffären i lördags morse. För vi skulle köpa med oss ett gäng provburkar för att kunna måla upp och testa innan vi gör det riktiga köpet. Det tycker jag alltid är sjukt värt att göra, köpa provburkar och testa hur färgen beter sig i olika ljus i rummet. Fick faktiskt ett tips när jag lyssnade på Blogga i Bagis som gästade Emelie Sundbergs podd Inredningspodden – Hemma hos. Det tipset var att du kan måla lite större träskivor i den kulören du vill testa. Då är det lätt att dels flytta runt skivan i olika delar av rummet och en behöver inte bo med stora färgrutor på väggarna i flera dagar/veckor innan en har tid att måla. Smart tycker jag! Eftersom vi inte bor i nya lägenheten än så målar vi direkt på väggen den här gången dock.

Lägenheten är en stor 3:a med ett stort och rymligt kök/vardagsrum som har en halv vägg som delar av dem. Perfekt för att dölja all eventuell disk som kan komma (garanterat) att ligga framme. Två sovrum och en slags passage där vi tänker ha en liten kontorsdel. Plus hall där du kommer in och toa/badrum.

Igår ägnade vi hela dagen åt förarbete. Bort med gammal plugg, spackla igen hål och göra en bra grund inför målningen. Är det nåt jag har lärt mig av alla gånger jag målat om är det att förarbetet är det absolut viktigaste för ett bra resultat. Det är tråkigt, absolut. Men VÄRT att lägga extra tid på.

Sådär! Dags att sticka bort till nya lägenheten och fortsätta. Häng med på Stories på instagram (@dnilva) för lite mer frekventa uppdateringar!

Gillar du inlägget? Tryck gärna på hjärtat eller lämna en kommentar. Det hjälper mig att veta vilken typ av innehåll du gillar och vill se mer av. 

☆ Följ mig gärna på Bloglovin’InstagramPinterest & Facebook

20
  • Just wanna view more of
  • Home

Kommentera

så roligt att ni är igång med lägenheten! jag blir alltid så ivrig när jag ska fixa ett nytt hem (vill göra klart allt direkt!) men av erfarenhet instämmer jag på det du skrev om att förarbetet är det absolut viktigaste. att dra med en roller eller måla med en pensel är inte svårt, men att få underlaget fint och ordentligt är det knepiga. det ska bli kul att följa er och lägenheten framöver! är himla nyfiken på era färgval!

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.