2018-09-09

Din röst är viktig!

Idag, den 9:e september är det val här i Sverige. Jag kommer självklart att rösta! Jag ser det som min plikt och ett privilegium att få möjligheten att göra det. Vilken lyx det är ändå! Att få rösta. Tänk alla som har kämpat för att just du och jag ska få rösta, vara med och påverka och forma vårt samhälle. För vi kan alla vara med och påverka vilken typ av samhälle vi vill leva i. Det är sant! Så mäktigt ändå! Ett sätt att påverka är att rösta.

Jag kommer gå till val och välja ett parti som värnar om ALLAS lika rättigheter, tar klimatet på allvar och för ett Sverige där mina barnbarn kan växa upp och känna sig trygga. Jag röstar för ett medmänskligt och humant Sverige. Vet du inte vad du ska rösta på än så finns det massa olika valkompasser att göra, partiledarutfrågningar att se på bland annat SVTplay och radioprogram att lyssna på, men gör det snabbt i så fall då du ska rösta idag! Kanske finns det inte ett parti som tycker exakt som du. Strunt samma, välj ett parti som du tycker ligger närmast dina egna värderingar! Det är precis som med en kompis eller partner, ni tycker kanske inte alltid lika. Men i det stora hela brinner ni för samma frågor.

Seså! Ut och rösta med er! För att vi kan och får.

Gillar du inlägget? Tryck gärna på hjärtat eller lämna en kommentar. Det hjälper mig att veta vilken typ av innehåll du gillar och vill se mer av. 

☆ Följ mig gärna på Bloglovin’InstagramPinterest & Facebook

17

Kommentera

Ellie

Jag skulle vilja lägga till här att om *alla* röstberättigade kvinnor röstade skulle SD backa ca 5%.
(SD är förutom ett parti med rötter i nazismen också ett parti som tycker att 50-talet var ett mysigt och underbart årtionde med hemmafruar som tog hand om barnen och hemmet oh servade männen när de kom hem från jobbet).

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.