2018-08-09

Trädgårn i Södertälje

Trädgårn Södertälje ekologiska grönsaker

En fin och lyxig grej med att vara här nere i Halland är alla gårdar som säljer grönsaker, bär och godsaker. Det är liksom nära till bra råvaror på ett helt annat sätt än hemma i Stockholm. Eller såhär. Det gäller faktiskt bara att veta var en ska kolla. För ett tag sen när vi var extra sugna på svenska jordgubbar googlade Philip ”självplock jordgubbar” då hittade han till Trädgårn i Södertälje. En gård som säljer ekologiska grönsaker som du både kan köpa över disk och plocka själv. Det är en ekologisk gård som i huvudsak säljer grönsaker till grossister, restauranger och matvarubutiker, men de vill även att fler ska kunna njuta och det tackar jag för!

Trädgårn Södertälje ekologiska grönsaker

Jag, Philip och Edda hoppade in i bilen och körde i ca 30 min innan vi var framme. Där möttes vi av zucchini, sockerärtor, sallad, lökar, tomater och massa andra goda grejer. Men tyvärr inga jordgubbar. Paret före oss hade plockat de sista. Minus.

 

Trädgårn Södertälje ekologiska grönsaker

Men inte gjorde det något egentligen, vi plockade på oss massa andra gosaker och köpte med oss fika från cafét.

 

Trädgårn Södertälje ekologiska grönsaker

Förutom självplocket har de ett litet café, ett växthus där de säler grönsaker och diverse plantor. Sen finns det även ett musteri där du både kan köpa must och musta äpplen från din egna trädgård. Så mysigt och värt en utflykt! Hit kommer vi absolut tillbaka!

Gillar du inlägget? Tryck gärna på hjärtat eller lämna en kommentar. Det hjälper mig att veta vilken typ av innehåll du gillar och vill se mer av. 
☆ Följ mig gärna på Bloglovin’InstagramPinterest & Facebook
18

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.