2018-08-12

Rund stråväska av bordstabletter

DIY - Rund stråväska

Idag tänkte jag visa hur min egengjorda stråväska blev! I ett tidigare inlägg visade jag några varianter som finns ute i butik nu, om en inte vill göra en egen alltså. Väskan blev verkligen så himla bra! Dessutom tycker Philip det också och det känns alltid lite bättre när han också gillar det jag gör. Det bästa med väskan då? Jo, att den är gjord av två bordstabletter, jag hittade mina på Lagerhaus.

Du behöver:

 

DIY - Rund stråväska

Gör såhär

Måtta ut hur långt det är runt dina bordstabletter med sadelgjorden, klipp av två lika långa längder och ha lite extra för att kunna vika in kanterna så du får en snygg avslutning. Sy ihop de två delarna så du får en bred. Beroende på hur bred du gör denna så är det det som avgör hur djup din väska blir. Jag tyckte att det räckte fint med 2 x 60 mm.

 

DIY - Rund stråväska

Sy sen fast sadelgjorden på bordstabletten, jag la mitt räta mot räta för att sedan vända på väskan när jag sytt klart. Jag använder mig av en helt vanlig symaskin, det var ganska så tjockt och jag fick lov att hjälpa till att mata fram det jag sydde i, men funkade fin fint. Så du behöver ingen speciell symaskin eller så för det här projektet.

 

DIY - Rund stråväska

Sy till sist fast handtagen och axelremmen. Jag valde att göra min väska så att jag kan plocka av axelbandet helt om jag vill. Därav två karbinhakar och två D-ringar, men gör som du vill här. I efterhand borde jag kanske även gjort justerbart axelband, men äsch, det får vara.

 

DIY - Rund stråväska

Packa sen din bästa bok, lite picknick och badkläder så är du redo för en dag på stranden!

DIY - Rund stråväska

Tycker ni väskan känns lite bekant? Det stämmer bra det, i våras tipsade jag om en liknande i Gör det själv #91.

Gillar du inlägget? Tryck gärna på hjärtat eller lämna en kommentar. Det hjälper mig att veta vilken typ av innehåll du gillar och vill se mer av. 
☆ Följ mig gärna på Bloglovin’InstagramPinterest & Facebook
48

Kommentera

Så briljant och så snygg!!!

Anna María

Tack snälla! Gillar den verkligen!

du är alltid så påhittig! superfin!

Anna María

Tack! Vad glad jag blir!

vad fin! verkar kul att fixa ihop också 🙂

Anna María

Ja! Det var den verkligen! Inte så klurigt ändå!

Men lägg av! Så himla snyggt och så smart.

Anna María

Tack snälla! Bästa typen av DIY ändå! Att använda nåt befintligt och göra nåt annat av 🙂

Snygg! Och så fina sommarbilder också <3

Petra

Äger ingen symaskin, kan man få beställa en färdigsydd väska?? Och isåfall pris?
Mvh Petra

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.