2018-08-15

Jag vägrar hösten!

Morgondopp

I måndags svämmade mitt flöde över av höst. Det kändes som om varenda kotte hade bestämt sig för att ”nu börjar jag jobba och då är hösten här”. Det var pepp över stickade tröjor, kyligare temperaturer och att få hänga inomhus. STOPP! SLUTA! ville jag bara skrika rakt ut. Men jag nöjde mig med att beklaga mig högljutt för Philip istället.

Sommar

Jag kan köpa att det är en slags försvarsmekanism som kickar in bara för att en går tillbaka till jobb och rutiner. Men höst är det banne mig inte! Har för mig att det är exakt såhär en vanlig klassisk svensk sommar brukar vara! Enligt kalendern blir det inte höst förrän september och meteorologisk höst är det först när dygnsmedeltemperaturen sjunker och är under 10 plusgrader men högre än 0°. Enligt SMHI brukar dessutom hösten normalt anlända 29 september till Stockholm som ett exempel. Så NEJ! Det är inte höst.
Utflykt till Rosenhill på Ekerö

Tycker att Julia skriver fint om det här i sin krönika. Läs den och njut av sensommaren! Det tänker jag i alla fall göra. Jag ska fortsätta bada, äta frukost, lunch och middag utomhus, njuta av solnedgångar, åka på utflykter och fortsätta trycka i mig glass ett bra tag till!

Gillar du inlägget? Tryck gärna på hjärtat eller lämna en kommentar. Det hjälper mig att veta vilken typ av innehåll du gillar och vill se mer av. 
☆ Följ mig gärna på Bloglovin’InstagramPinterest & Facebook
21

Kommentera

håller med! kliade i hela min kropp när jag läste”höst” i måndags. mamma ringde och sa ”idag var första höstdagen, bara 16 grader på morgonen” och jag kände bara neeeeej. det är sensommar! och sensommaren är också så jäkla fin!

Anna María

EXAKT! Sakta i backarna där ute! Men visst snaaart kommer hösten. Men inte än!

HÅLLER MED!!!! Vi har fortfarande lite semester (eller ja, killarna och jag har mobilt kontor, hehe) och fick typ STÄNGA AV sociala medier för jag är inte alls i samma frame of mind som de andra!! Älskade också julias krönika, mitt i prick!

Håller med till fullo, nu maxar vi sensommaren! Så kul att du gillade min krönika också. 🙂

Anna María

Superbra krönika! Yes! Nu maxar vi!

åååh vill också att sommaren i sverige fortsätter så jag hinner ta del av den! vet inte när jag kan dra hem men hoppas det blir innan det blir kallt!

Anna María

Men ja!! Kom hem en sväng! Då får vi se till att ses!!

Jag vägrar också hösten, orka liksom! Höstterminen är inledd, för all del. Men inte hösten. Bleh.

Anna María

Men exakt! Jag kan gilla hösten. Men inte mitt i sensommaren!

Martin

Den mer organiserade versionen av Nimis ser ju ut att ligga i Påarp. Varför har de byggt en sådan ställning där? Pga av att spara sanddynorna eller för att de är så eroderade att det har blivit nödvändigt? Har höjd skillnaden mellan strand och vägen ner blivit så stor? Jag kommer ihåg när jag gick ner till stranden blåsiga dagar och ansiktet blästrades av sanden när det var i höjd med krönet. Jag kommer även ihåg hur stranden i Tylösand blev en meter lägre i en storm. Har det samma hänt även i Påarp?

mvh
Martin

Martin

PS. Jag igen. Förstår att man vill vägra hösten, men i Påarp störde den inte. Påarp var/är underbart i alla väder under alla årstider. DS

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.