2018-07-24

Utflykt till Rosenhill och årets första dopp

Utflykt till Rosenhill på Ekerö

Här om dagen när lägenheten var stekhet och det fullkomligt kliade i min kropp att få komma ut och göra något så hoppade vi in i bilen och körde ut till Ekerö och Rosenhill. En perfekt utflykt visade det sig vara! Det var första gången både Philip och jag var på Rosenhill, kan faktiskt tyckas märkligt då vi ändå bodde på Ekerö när vi flyttade till Stockholm för tio år sedan. Plus att Philips syster med familj bodde där i närheten under flera år. Hur som helst så var det äntligen dags nu!

Det första vi gjorde när vi kom dit var att gå in till butiken/cafét. Där kan man förutom mat och fika, köpa med sig grönsaker från gården, hemlagad saft, must från deras egna musteri eller andra godsaker i säsong. Vi var sugna på lunch så vi köpte varsin gårdssallad.

Utflykt till Rosenhill på Ekerö

Så gick vi ut i trädgården och tog plats i skuggan under ett präonträd. Det är exakt det här som jag kan sakna med att inte ha tillgång till en trädgård jämt. Att bara kunna knata ut med lunchen och sitta under ett träd och äta samtidigt som vinden susar i löven.

Utflykt till Rosenhill på Ekerö

Den här fina hade jag som lunchsällskap!

Utflykt till Rosenhill på Ekerö Utflykt till Rosenhill på Ekerö

Efter lunchen tog vi ett varv och kollade vad mer som fanns på gården. Jag tog ett snabbt varv bland alla blommor som det var självplock på. Så fin grej att få låna en sax och klippa till sin egna trädgårdsbukett. Jag hann tyvärr inte plocka blommor den här gången för en viss person ville ha mat på en gång. Hennes ord är min lag så jag sprang snabbt till hennes undsättning!

Utflykt till Rosenhill på Ekerö

Att amma i skuggan under ett päronträd är inte helt fel. Tror också Edda gillade att få äta på en ny plats även om maten var den samma som vanligt. Klänningen är en gravid/amningsklännig från Boob, den har jag i princip levt i när vi har åkt iväg på utflykter. När Edda var mätt och glad packade vi ihop oss och drog vidare till nästa stopp.

Nämligen årets första dopp! Som jag har suktat efter att få bada, Philip också för den delen. Och då är det så att ingen av oss är särskilt förtjusta i att bada. Vi var helt själva på den lilla stranden, lyx!

Årets första dopp

Eller ja, jag bade inte mer än till strax ovanför knäna för att jag får inte göra det än pga förlossningen. Men jag tar vad jag får! Det var himla skönt i vattnet i alla fall och jag sa till Philip när vi åkte därifrån att jag från och med att jag får bada igen tänker att jag ska bli bättre på att just bada. Bada mer och oftare, inte vara så rädd för vattnet och tycka att det är kallt. Så det är mitt mål framöver. För jag vill inte lära Edda att vara en badkruka och stå på strandkanten och huttra när alla andra är i och badar. Nej, från och med nu ska jag lära mig att älska att bada!

Gillar du inlägget? Tryck gärna på hjärtat eller lämna en kommentar. Det hjälper mig att veta vilken typ av innehåll du gillar och vill se mer av. 

☆ Följ mig gärna på Bloglovin’InstagramPinterest & Facebook

 

25

Kommentera

Så fin utflykt och Rosenhill ser ju urmysigt ut, jag har inte heller varit där men blir bra sugen!

Anna María

Ja, men åk dit någon gång. Kan se dig framför mig sitta och måla under ett träd i deras trädgård!

Älskar Rosenhill! Det är så konstigt med saker som ligger nära där man bor som man aldrig upptäcker men kan ha järnkoll på massa andra ställen på andra sidan Stockholm. Lustigt hur det kan bli så. Jag är skyldig till det flera gånger om 🙂 Jisses jag är skyldig till att åka till Nya zeeland två gånger och sen inse att vi har Norge runt husknuten som ser typ ut som Nya zeeland *slår sig för pannan*

Anna María

Men verkligen! Jag vill bli bättre på att upptäcka ställen i närheten istället för att längta bort till andra sidan jorden. Och på tal om det så har jag suktat efter att åka till NZ i flera år. Men känner nu att jag helt klart borde beta av Norge först! 😛

Jaa, mera bada! Bada är life, i alla fall för mig och jag är så glad över att ha flyttat till ett hus som har inte mer än fyra sjöar i närheten. Perfekt för en fisk som mig.

Förresten, himla fin bild på dig och Edda under trädet!

Anna María

Brukar faktiskt tänka på att jag vill bli lite mer som du när det kommer till bad. Älskar hur mycket du älskar att bada!
Tack! Tycker så mycket om den bilden på oss 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.