2018-07-27

Torka kryddor i små buketter

Torka kryddor
Nyskördad salvia och mynta, direkt från balkongen

Har du som jag fullt med färska kryddor bland dina odlingar vill jag verkligen slå ett slag för att binda små fina buketter och hänga kryddorna på tork. Ett himla enkelt sätt att spara kryddorna till i vinter när det är mörkt och kallt ute och balkongen/trädgårdslandet ekar tomt på grönska.

 

Små buketter av kryddor

Förutom att det doftar otroligt gott så tycker jag det är väldigt fint med de här buketterna som hänger på tork. Jag har skördat mynta och salvia som nu hänger i köket och torkar samtidigt som de sprider en härlig doft.

 

Torka kryddor

Kryddorna blir verkligen en del av inredningen på det här sättet. Jag tycker de passar så bra på vår tavellist från Betonggruvan. Älskar verkligen den i vårt kök. Hoppas att den får en lika bra och given plats i nya lägenheten. Och där på står som vanligt Chanelkorven som Beata (adlink) gjort.

Vad använder jag kryddorna till då? Allt möjligt faktiskt, men här är några favoriter! Myntan tycker jag är perfekt att ha i te på vintern. Eller att smula ner i en yoghurtsås eller strössla lite på salladen. Salvian funkar till flera rätter. En favorit är salviapasta där du steker salvia i smör och sedan kokar pasta. Blanda ihop allt och toppa med riven pecorino. En annan favvo är salviajärpar. Då tar jag anamans formbara färs (för övrigt så himla bra produkt!!) salvia, salt och peppar som jag formar till järpar och steker. Magnifikt! Så lite kokt potatis och sås till det. Mums så gott!

Gillar du inlägget? Tryck gärna på hjärtat eller lämna en kommentar. Det hjälper mig att veta vilken typ av innehåll du gillar och vill se mer av. 

☆ Följ mig gärna på Bloglovin’InstagramPinterest & Facebook

11

Kommentera

Mynta kan det vara naturens gåva till mänskligheten? Finns ju inget godare. Min nya grej är att lägga en kvist färsk mynta i varmt vatten istället för te. Önskar jag hann spara lite för att torka inför sämre tider men allt dricks upp. Kanske borde utöka min myntaodling istället, för visst kan man inte ha för mycket mynta? 😉

Anna María

Haha! Ja helt klart! Ska testa lägga en färsk kvist i varmt vatten. Låter ju super! Mer mynta åt folket!

Åh så många bra tips och måste verkligen ta tag i och hänga upp nu. Struligt bara med allt katthår jag måste rensa bort först 😛

Anna María

Åh, segt med katthår såklart. Det vill en helst slippa i pastasåsen/tekoppen :p

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.