2018-07-13

Sommarens böcker

Att sommaren hör ihop med böcker är sen gammalt. Jag läser alltid mest under sommarmånaderna och i år kanske det blir ett undantag nu när Edda är här och tar upp den mesta av min tid. Men lite hoppas jag ändå att jag hinner läsa. Jag har haft turen att få ett pressutskick med två böcker somär med och tävlar i Årets bok plus att jag vann en annan. Så boksommaren är räddad! Vi kikar lite närmare på böckerna.

Länkarna till böckerna är adlinks vilket innebär att jag får några öre per klick på varje länk. Detta hjälper mig att kunna fortsätta ha bloggen som del av mitt jobb. Så fritt fram att klicka loss!

 

Go re-create bok

Den första boken är kanske inte en bok som jag kommer läsa från pärm till pärm, men väl en bok som jag verkligen hoppas att jag kommer använda mycket. Jag vann nämligen Linnea Larssons bok Go recreate (adlink) i en instagramtävling som Emma Sundh ordnade. Och den boken är bara så himla smart! Önskar att det var jag som kom på och hade skrivit den. Det är en bok med 35 st enkla remakes av återvunna plagg! Jag har redan samlat på mig ett gäng plagg som är redo att bli fina gulliga plagg till Edda. Jag behöver bara hitta tiden när Edda sover att sy dem.

 

Sommarläsning

De två andra böckerna kom i ett pressutskick från Bonniers Bokklubbar och är två av tolv böcker som är nominerade i Årets Bok. Du kan rösta på din favorit till och med den 26 augusti. Det är Kvinnan i fönstret av A. J. Finn (adlink). Det är psykologisk thriller med den här baksidestexten:

Anna Fox lever ensam och isolerad i sin lägenhet i New York. Om dagarna dricker hon vin, ser Hitchcockfilmer och spionerar på grannarna. En dag flyttar familjen Russell in i huset på andra sidan gatan. En mamma, en pappa, en tonårig son: på ytan den perfekta familjen. Så en kväll blir Anna vittne till nåt hon inte borde ha sett. Hennes värld faller samman. Vad var det hon såg? Har hon inbillat sig allt? Och vem är egentligen i fara?

Kvinnan i fönstret är en klassisk psykologisk thriller där inget är som det först verkar.

Den andra boken är Nej och åter Nej av Nina Lykke (adlink) en roman som beskrivs såhär:

Ingrid och Jan har varit gifta i ett kvarts århundrade. Sönerna är stora nog att räknas som vuxna men uppför sig som hotellgäster. För Ingrid har både familjelivet och läraryrket mist sin glans. Jan, däremot, har blivit befordrad till departementschef och drömmer om sin femton år yngre kollega Hanne. Hanne som i sin tur är i färd med att bli förbisprungen på familjefronten när väninnorna gifter sig och skaffar barn.

Runt dessa tre individer kretsar Nina Lykkes träffsäkra och underhållande roman om medelålders medelklass och dess problem med kärleken, driften och meningen med livet. Nej och åter nej är en satir över privilegierade vuxnas dårskap, varm och svart som en välgörande espresso.

För min egen del kommer jag börja med att läsa den här, för Just Wanna Have Fun har en digital bokklubb och under sommaren läser vi just Nej och åter Nej! (adlink) Så haffa dig ett exemplar av boken och var med i JWHF’s bokklubb du också! Från den 1 augusti börjar vi snacka om boken här i facebookgruppen.

Gillar du inlägget? Tryck gärna på hjärtat eller lämna en kommentar. Det hjälper mig att veta vilken typ av innehåll du gillar och vill se mer av. 

☆ Följ mig gärna på Bloglovin’InstagramPinterest & Facebook

7

Kommentera

fick ju också det där pressutskicket så både Nej och åter nej samt Kvinnan i fönstret kommer jag att läsa under sommaren. Annars har jag snart läst klart Tove Folkessons Kalmars Jägarinnor + Sund (lånade en bok som liksom innehöll båda två från biblioteket) och tänkte läsa Ölandssången också så jag fått hela trilogin. Och så tänkte jag läsa Maria Gripe.
Och en bok om hur barn lär sig matematik. plötsligt går livet så fort och istället för att söka sig till böcker om hur fan man får sova på nätterna i föräldrahyllan på biblioteket sneglar jag på sådant som berör skolbarnen. märkliga liv!

ps Edda! vad fint!

Anna María

Det här låter som massa bra boktips! De ska jag spara och ha för framtida bruk 🙂 Tycker redan att en månad in som mamma att tiden går sjukt fort, så kan tänka mig att den gör det framöver också!

Alex

Är det bara barn kläder i be recreative boken? Ska också skaffa boken och prova att göra om kläder!

Anna María

Det är mest grejer till små barn, finns några andra projekt, men fokuset är absolut på små barn. 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.