2018-07-03

Gravid vecka 40 och kroppen efter förlossningen

Follow my blog with Bloglovin

Gravid v40 + kroppen efter förlossningen

Jaha, här gick jag och trodde att jag skulle gå långt över tiden med min graviditet. Förra uppdateringen skrev jag exakt en vecka innan bebisen var ute. Och numer kallar jag inte bebisen för bebisen längre. Utan det blev en liten Edda! Världens finaste om ni frågar mig! Men, nu ska vi backa bandet till den absolut sista bilden på min gravida mage. Som dessutom togs mellan två värkar och typ tre minuter innan Philip och jag hoppade in i bilen och åkte till förlossningen. Sköna prioriteringar jag har ändå… Ville till varje pris få en absolut sista bild på magen.

Sista veckan av min graviditet mådde jag fortfarande väldigt bra i det stora hela. I och med att vi lite hastigt och lustigt gick och köpte en lägenhet och tanken att vi skulle hinna sälja våran innan jag skulle föda gjorde att jag verkligen ville gå över tiden så att vi skulle hinna med allt som skulle hinnas med. Typ rensa, städa, styla, fota och ordna med visning. Haha kan jag känna såhär i efterhand! Jag kände inga förvärkar eller något sånt utan allt flöt liksom på som vanligt. Därför blev jag ändå lite förvånad när vi åkte in till förlossningen på lördagen den 16 juni. Efter några långa timmar med värk så kom vår lilla Edda kl 01.35 den 17:e juni. Själva förlossningen var en jävla åktur rent ut sagt! Men den tänkte jag inte gå in på idag. Har tänkt skriva ner min förlossningsberättelse så att jag har den för mig själv åtminstone. Men är det något ni skulle vilja läsa om så kan jag såklart dela med mig av den här.

Min förlossning

Jag är faktiskt sjukt imponerad av min kropp och vad den ändå har klarat av och gått igenom. Och hur den ändå har återhämtat sig. Kan ej greppa att det endast är en vecka mellan bilderna på min stora mage till en ganska liten mage på bild två (v.1) Wow! Kvinnokroppen är ta mig tusan nå jävulskt mäktig! Mitt midjemått är fortfarande betydligt större än vad det var innan jag blev gravid. Men jag jade faktiskt aldrig kunnat tro att min kropp skulle kännas såpass som vanligt som den ändå gjorde efter bara en vecka efter förlossningen. Naturligtvis sargad och öm i de nedre regionerna. Nåt annat vore helt sjukt. Efter att ha gått fram och tillbaka till ICA under första veckan så trodde jag seriöst att mitt underliv skulle trilla ut. Mmmmm. En helt klart oskön känsla! Men allt sitter där det ska och jag känner en enorm skillnad reda nu två veckor efter förlossningen.

Numer har dessutom brösten kommit lite mer i ordning och jag kan lägga min BH av en sjukhustrosa på hyllan och istället har jag flyttat in i min amnings BH från Boob finns här (adlink). Ser fram emot att följa kroppen och hur den återhämtar sig framöver.

Wow alltså, på så många sätt tycker jag ändå att min graviditet gick ganska så snabbt. Jag tror att det är mycket tack vare att jag har mått relativt bra under hela tiden. Plus att jag har haft rätt fullt upp så jag har haft så mycket annat att distrahera mig själv med. Så just nu saknar jag inte alls att vara gravid. Jag tycker det är otroligt skönt att kunna röra mig mer fritt, jag kan vända mig i sömnen, jag kan ha ganska så vanliga kläder och jag blir inte superandfådd av att gå uppför trapporna till lägenheten. Tack för den här tiden magen, men nu är Edda ute istället och jag tycker det är så spännande att lära känna den här miniversionen av mig och Philip.

Här kan du läsa om mina tidigare graviditetsveckor

Gravid v15-v18 Gravid v19-v23 Gravid magen v24 - v27 Gravid magen v28 - v31 Gravid magen v32 - v35 Gravid - magen v36 - v39 Gravid v40 + kroppen efter förlossningen

Gillar du inlägget? Tryck gärna på hjärtat eller lämna en kommentar. Det hjälper mig att veta vilken typ av innehåll du gillar och vill se mer av. 

☆ Följ mig gärna på Bloglovin’InstagramPinterest & Facebook

44

Kommentera

Alltså stort grattis till fina Edda!
Och så himla kul att få följa din resa.

Anna María

Tusen tack! Vad fint att du gillade att hänga med under alla månader 🙂

Så fint att få följa med längs vägen och ännu finare nu när hon är här, den fina! <3

Anna María

Jag måste hålla med, är så glad att jag har sammanfattat allt främst för min egen del. Men bäst av allt är att Edda är här!

Fint inlägg!
Och kan verkligen komma ihåg känslan efter förlossningen när man skulle ut och gå och det kändes som att underlivet höll på att trilla ut. Obehagligt minst sagt ?

Anna María

Tack! haha, ja alltså så obehagligt. Skönt ändå att kroppen kan återhämta sig relativt snabbt!

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.