2018-07-09

Fyra dokumentärserier för regniga dagar

Jag älskar att kolla på dokumentärer och grotta ner mig i olika livsöden, historiska händelser, kriminalfall med mera. Nu har både Philip och jag varit inne i en period där vi har valt att se en dokumentär framför en film eller serie. Så till sommarens regniga dagar, eller när du bara är less på värmen och vill stänga in dig så har jag några tips på fyra dokumentärer / true crime som jag sett på sista tiden.

Operation Playa

Operation Playa

Sveriges största narkotikamål genom tiderna ledde till att huvudmannen Jonas Falk fick 18 års fängelse i tingsrätten för att sen bli helt friad från alla åtalspunkter i hovrätten. Hur är det möjligt? Den här dokumentärserien ger en inblick i polis och åklagares metoder för att få Falk fälld och det är en historia om när lagens råmärken blir till riktlinjer.

En sjuk och väldigt intressant dokumentär om Sveriges största narkotikamål och hur den rättsliga processen bakom gått till. Jag satt mer eller mindre med hakan nere vid midjan och gapade av förvåning. Väldigt sevärd! I tre delar och finns på SVT Play.

 

Evil Genius

Evil Genius

Ett bankrån i Pennsylvania får ett abrupt slut när pizzabudet som kan ha tvingats utföra rånet dör i en explosion.

En märklig historia om udda människor och en helt vrickad plan på ett bankrån. I fyra delar och finns på Netflix.

 

Operation Odessa

Operation Odessa

En rysk mafioso, en kubansk spion och en playboy från Miami smider planer på att sälja en sovjetisk ubåt till en colombiansk drogkartell för 35 miljoner dollar.

Med den där beskrivningen kunde vi inte hålla oss från att se den. Galen och intressant dokumentär om några riktigt ”sköna typer”. Du hittar Operation Odessa på Netflix.

 

The Staircase

The Staircase

Var det en olycka eller ett mord? Efter hans frus mystiska död hamnar författaren Michael Petersons liv under lupp.

Den här har vi faktiskt inte sett klart, men börjat på. Än så länge känns det lovande och det är 13 avsnitt, så den här kan vi njuta av en stund! Men jag tycker det är något visst med dokumentärer där jag får följa utredningen av ett brott.

Andra givna tips i samma tema, men som jag sett för längesen är The Jinx och Making a Murderer. Har du någon favoritdokumentär/true crime serie?

Gillar du inlägget? Tryck gärna på hjärtat eller lämna en kommentar. Det hjälper mig att veta vilken typ av innehåll du gillar och vill se mer av. 

☆ Följ mig gärna på Bloglovin’InstagramPinterest & Facebook

13

Kommentera

Linn

Vi har två avsnitt kvar av The Staircase och jag är helt såld. Tänk att dom fått komma SÅ nära i så många år. Rätt otroligt ändå.

Anna María

Kul att du gillade! Ja det är verkligen helt otroligt!

Jossan

bra tips!! flera sånna 👍🏼😁😘

Anna María

Ska bli! 🙂 Nöjet är helt på min sida att sitta inne och kolla serier/dokumentärer 😉

Manhunt: Unabomber!!!! Vi satt på nålar trots att vi ju visste hur det skulle gå…

Anna María

Håller med!! Den har jag också sett, ruskigt bra!

evil genius kan vara det sjukaste jag sett. kunde inte sluta titta och satt i chock efteråt?? så stört!

Anna María

Men eller hur! Så galet spännande, sjukt och intressant!

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.