2018-07-16

BB-väskan, vad jag verkligen använde

Packa BB väskan

Den här bilden tog jag fyra dagar innan Edda föddes. Det är delar av vår packning i BB-väskan. Och det där med BB-väskan alltså. Det känns som att så himla mycket kretsar kring att packa den i tid och att ha rätt grejer med sig. Jag vet inte hur många blogginlägg jag hittade med fina bilder på väskans innehåll, smarta listor från diverse affärer som såklart vill sälja grejer, tips från MVC med mera. Och kanske fyller allt det här en ganska så bra funktion. Det är verkligen något konkret att göra, en väska ska packas och vara redo för när det är dags att åka in. Det är också lite av en mental förberedelse till att det kommer komma en dag då barnet ska ut. Men mycket tycker jag var rätt onödigt att ha med om jag ska vara helt ärlig.

För egen del var vi svinsega på att packa klart den här himla väskan. Det slutade väl mer eller mindre med att vi slängde ner lite allt möjligt när det bara var några dagar kvar. Och i ärlighetens namn använde vi så sjukt lite av det vi hade med oss. Och självklart beror det säkert på hur ens förlossning ser ut. Hur mycket tid det finns över för att använda det en har packat med sig och hur länge du blir kvar på BB. Jag tänkte däremot lista sånt vi verkligen använde. Och sånt som var totalt onödigt att ha i BB-väskan.

Till Edda hade vi packat ner lite olika kläder. Här tyckte jag det var lite svårt att veta vilken storlek vi skulle köpa. Men vi köpte allt i strl 50 då det kändes som att det var en bra storlek att börja med. Tjenamors! Edda drunknade i samtliga plagg, men hellre för stort än för litet. Omlottbodys var ett tips som många sa eftersom vissa bebisar inte är så förtjusta i att något dras över huvudet så tätt inpå att deras huvud precis har tryckts ut ur en rätt liten öppning så att säga. En randig med kort ärm (adlink) en senapsgul pyjamas, en långärmad omlottbody med hjärta (adlink). Var var vi packade ner. Tillsammans med det urfina stickade setet som mamma gjort. En vet ju aldrig om det skulle vara kallt eller varmt när vi väl åkte hem. Men på BB hade vi inga kläder alls på Edda. Bara blöja och hud mot hud med både Philip och mig.

Förutom lite kläder till Edda så var filt toppen att ha med. Både för att vira in henne i när vi låg på BB och för att ha på när vi åkte hem. Och så en liten snuttis som Edda fick av Hannes. Hon visade väl inget vidare intresse för den och har inte gjort det hittills heller. Men det kändes ändå rätt mysigt att ha med.

Till mig packade jag ner två amningsbh:ar. En superskön från 24/7 från Boob, finns här (adlink) och en grå från Lindex (adlink). Men helt ärligt så använde jag dem inte på sjukhuset. Hade på mig den vita rocken som tillhör sjukhuset konstant och lät annars brösten vara redo för käk. Annat bröstrelaterat som var superbra att ha med var en kräm för ömma bröstvårtor, jag använde Purelan och tackar mig själv för att jag packade ner den. Det behövdes! Så allt vad heter kläder till mig själv som jag packade ner var ganska så onödigt. För mig hade det räckt att bara ha med kläder som jag kunde resa hem i.

Vi packade också med oss några teknikprylar som det tipsats om. Dels en högtalare för det var flera som hade tipsat om att det kan vara härligt med lite egen musik att lyssna på. Alltså oj vad jag absolut inte kände för att välja låt eller nåt sånt varken under förlossningen eller efteråt. Var alldeles för upptagen med att ha ont under förlossningen. Och efter kändes det bäst att ha tyst så att vi kunde höra minsta lilla ljud från Edda de gånger hon låg själv. Vi hade också med oss kamera (sjukt värt!) och dator. Datorn är kanske lite onödig, men då kunde vi kolla på fotbollen inne på rummet, så det var bra ändå. Plus att vi kunde rodda lite med lägenhetsförsäljningen samtidigt och maila. Men det tänker jag inte hör till vanligheterna efter en förlossning. Så egentligen kanske en dator är lite onödig att släpa på.

Men allt som allt, vi behövde så mycket mindre grejer än vad vi hade med oss. Men såklart ser situationen olika ut för alla och en behöver olika saker. Men det jag gärna hade velat veta var att det är faktiskt inte så himla noga. Allt löser sig på ett eller annat sätt!

Gillar du inlägget? Tryck gärna på hjärtat eller lämna en kommentar. Det hjälper mig att veta vilken typ av innehåll du gillar och vill se mer av. 

☆ Följ mig gärna på Bloglovin’InstagramPinterest & Facebook

23

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.