2018-06-10

Gravid vecka 36 till vecka 39

Gravid - magen v36 - v39

Håll i hatten hörni nu är det verkligen sluttampen av den här graviditeten, beräknad förlossning är om 8 (!!!) dagar. Men jag har faktiskt ställt in mig på att jag kommer gå över tiden även om jag inte alls är särskilt peppad på det. Jag avslutar så många saker jag kan, men eftersom jag är den personen jag är kommer jag på lika många nya projekt och grejer jag vill ta tag i. Heheeeeeh. Men om en eller två saker skulle vara halvfärdiga så är det ändå inte hela världen känner jag.

Dags för en närmare titt på de fyra senaste veckorna av min graviditet.

Magens utveckling

Jo om den växer, absolut. Jag har gått upp i vikt och magen har verkligen blivit stor i min värld. Däremot är det fortfarande väldigt många som reagerar eller blir förvånade att jag ska föda så snart, trots att jag har en ”så liten” mage i andras ögon. Har alltid lite svårt att veta hur jag ska reagera när någon säger så. Ska jag tacka? Ska jag skämta bort det? Ska jag ursäkta mig? Eller ska jag göra nåt annat? Oftast får de bara konstatera storleken på mig mage och vi pratar om nåt annat.

Nu tycker jag verkligen att magen har sjunkit ner och är mer som en skidhoppsbacke, men trots det tycker jag att det ändå känns trångt uppåt revbenen. Bebisen ligger också fixerad och är redo för avfärd. Det känns bra, hade inte varit superpepp på ett vändningsförsök.

Mående

Jag mår fortfarande bra i det stora hela. Trött, andfådd, osmidig, men det hör väl till å andra sidan. Annars har jag fått ont i min arm, trodde och var livrädd för att jag höll på att få tillbaka min tennisarmbåge som jag hade för 2,5 år sedan och gjorde att jag inte kunde röra eller använda min högra arm på några månader. Rekomenderar INGEN det. Men, det kan också vara karpaltunnelsyndrom som dessutom är rätt vanligt när en är gravid. Jag tror stehårt på att det är det jag känner av och inte något med tennisarmbågen. Kan eventuellt vara den enda i världen som skulle bli glad för att ha karpaltunnelsyndrom. Nåja!

Men jag ska verkligen inte klaga på hur jag mått. Jag orkar med en hel del, men måste påminnna mig om att ta det lugnt ibland och vila. Det är faktiskt den svåraste biten.

Övrigt

Annars är det väl hög tid att packa klart förlossningsväskan. Den är väl i princip färdigpackad, men en del grejer, som saker till Philip och mig har vi inte alls packat ner. Men det borde vi verkligen göra snart. Jag känner mig helt ärligt ganska så färdig med graviditeten och är sjukt peppad på att träffa den lilla personen i min mage. Vem är det som är där inne liksom?

Det blir jobbigare för varje dag att sova på nätterna och det finns liksom ingen position som är skön. Att vända på mig är typ ett skämt och jag känner att jag har samma smidighetsnivå som en sköldpadda som hamnat på rygg.

Sen inser jag även att barnet ska UT. Det är svårt att greppa och jag känner mig både taggad på förlossningen, men också ganska så kraftig jag har ingen aningn om någonting-känsla. Det får bli som det blir, jag har inte ställt in mig på något alls utan är beredd på att verkligen allt kan hända.

Nu får vi se när nästa sån här uppdatering kommer. Hur många veckor går jag över? Om jag ens går över? Så spännande ändå!

Här kan du läsa om mina tidigare graviditetsveckor

Gravid v15-v18 Gravid v19-v23 Gravid magen v24 - v27 Gravid magen v28 - v31 Gravid magen v32 - v35 Gravid - magen v36 - v39

Gillar du inlägget? Tryck gärna på hjärtat eller lämna en kommentar. Det hjälper mig att veta vilken typ av innehåll du gillar och vill se mer av. 

☆ Följ mig gärna på Bloglovin’InstagramPinterest & Facebook

23

Kommentera

Bella

Lycka till Anna-Maria! Så spännande. Jag känner igen mig i dina ”jag är klar”-känslor, haha. Och jag gick 12 dar över tiden. Det var inte kul att vänta så länge 🙂 Men men. Jag känner igen det där med kommentarer om ens kropp. Jag fick höra motsatsen, och tyckte det var jättejobbigt. Jag förstod också då att kommentera om en liten mage är lika illa. Av någon anledning så tycker folk att det är fritt fram att säga saker om ens kropp när man är gravid. Tyvärr så har jag inget tips på hur man ska hantera det mer än att påpeka att man inte uppskattar kommentarer över huvud taget. En gravid kvinna är vacker oavsett och det, om något, är det enda folk borde påpeka!

Anna María

Ja, men minns dina uppdateringar om hur klar du känner dig och kan verkligen förstå känslan. Hoppas att jag inte behöver gå alltför länge över tiden, men samtidigt är det så sjukt nervigt att jag ska föda. Ja, men det är himla komplext oavsett om en är stor eller liten i sin graviditet så blir det lite märkligt med viss typ av kommentarer. Jag har ändå varit förskonad från mycket och är glad för det. Alla gravida kroppar är olika och fina! Bara det faktumet att vi kan bära ett barn är så mäktigt! Det borde folk snarera fokusera på.

gah! så snabbt det gått (från denna sida skärmen iaf … heh). är såå spänd för detta kapitel omg. all pepp!

Anna María

Haha! Tro mig, här går det undan också! Tack för pepp!!

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.