2018-06-26

Enkel och god rabarberkompott

RECEPT: Enkel rabarberkompott

Mitt senaste beroende stavas rabarberkompott! Det är sjukt gott i en skål med turkisk yoghurt, lite blandade bär och granola. Det får faktiskt vilken frukost som helst att kännas lyxig!

A.B.Café som ligger vid Telefonplan serverar en liknande skål till frukost och den brukar jag ta ibland när Philip och jag äter helgfrukost där. Det är ett tips för övrigt, att äta deras pangfrukost en helg. Det finns så mycket gott att välja på! Nu i vår har Philip och jag verkligen maxat och käkat frukost här mer eller mindre varje helg. För att passa på liksom innan vi fick barn.

RECEPT: Enkel rabarberkompott

Att göra en egen rabarberkompott är dessutom busenkelt! Jag tänkte först att det skulle vara lite krångel men efter att ha testat Frk Kräsens recept som man gör i ugnen både en och två gånger så lovar jag att det är verkligen lätt! Du behöver bara rabarber, socker, vaniljpulver och stjärnanis. Och förutom lätt att göra. OTROLIGT gott! Så passa på att använda rabarbern nu och bunkra upp med god rabarberkompott!

Frk Kräsens rabarberkompott (cirka 3 dl, tid 40 min)

500 g rabarber
1 dl socker
1 knivspets vaniljpulver
2 stjärnanis

Tvätta rabarbern och rensa rabarbern.
Skär i 2 cm långa bitar.
Blanda rabarber, socker, vaniljpulver och stjärnanis i en skål.
Fördela blandingen i en ugnsform.
”Baka” vid 175 grader i cirka 20 minuter. Rör runt ett par gånger.
Häll på glas och förvara i kylen.

Gillar du inlägget? Tryck gärna på hjärtat eller lämna en kommentar. Det hjälper mig att veta vilken typ av innehåll du gillar och vill se mer av. 

☆ Följ mig gärna på Bloglovin’InstagramPinterest & Facebook

 

12

Kommentera

Linn

Så himla kul att det blev bra resultat 🙂

Lisa Waadeland

Tack för tips och härliga bilder! Ska prova snarast mina rabarber från min odlingslott ropar på mig i kylen…. Klem

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.