2018-05-29

När vi plockade ramslök

Plocka ramslök

För två veckor sedan, när långhelgerna avlöste varandra tog jag mitt bästa ramslöksplockargäng, det vill säga Philip och Stefan, hoppade in i bilen och körde till skogs. Det var dags att åka ut och plocka årets skörd av ramslök för att frysa in och kunna göra ramslökspesto och andra goda grejer när andan faller på. Vi var inte själva i skogen utan stötte på det här gänget som var många och nyfikna. Jag höll mig på behörigt avstånd. Har himla stor respekt för kor med kalvar alltså.

Plocka ramslök

Efter skutt hit och dit i skogen tog vi en bullpaus! Stefan hade fixat vaniljbullar från Gamla Östberga Bageri, alltså får du chansen. Köp två! De är vansinnesgoda!

Än blommade vitsipporna och jag tror typ det här var första dagen med ganska varmt väder. Hade jag vetat att det efter detta bara skulle bli varmare och fortsätta på det här sättet hade jag plockat ännu fler blommor eftersom de snart skulle vara slut på vitsippesäsongen.

Sen tog vi sikte på ramslöken.

Plocka ramslök

Och OM det fanns ramslök. Javisst! Andra år har vi varit lite tidigare ute, men då har bladen varit ganska så små, det kändes nu såhär i efterhand totalt onödigt. Så från och med nu ska vi åka ut lite senare, som vi gjorde i år. Dels går det snabbare att plocka och det är inte lika pilligt.

Plocka ramslök Plocka ramslök

DOFTEN alltså. Som att bada i mild vitlök! Det går liksom inte att ta fel på ramslök när det doftar såhär mycket.

Plocka ramslök

Om det är smidigt att plocka ramslök och vara gravid, nja. Det gäller att sitta brett med benen för att komma ner. Men så värt alltså!

Plocka ramslök Plocka ramslök

Med en välfylld liten korg hoppade vi in i bilen igen och tackade vårt lilla ställe för i år. Ses igen lilla ramslök! Sen styrde vi hemåt och tog hand om skörden. Jag tänkte jag kunde dela med mig av hur jag brukar göra med ramslöken när jag ska förvara den, för det finns någora olika sätt. Men det får bli ett eget inlägg.

Gillar du inlägget? Tryck gärna på hjärtat eller lämna en kommentar. Det hjälper mig att veta vilken typ av innehåll du gillar och vill se mer av. 

☆ Följ mig gärna på Bloglovin’InstagramPinterest & Facebook

8

Kommentera

den skogsfikan ser HELT magiskt ut på det bästa sverige-sommar-sol-som-strilar-in-genom-trädkronorna-sättet.

Anna María

Exakt precis så! Just nu är sommaren i Sverige så härlig som bara den kan vara 🙂

Åh härligt ju!

Anna María

Ja verkligen! Ramslök är så makalöst gott!

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.