Sponsrat av Björn Axén

2018-05-02

Hårband med ståltråd – frisyrtips för otvättat hår

DIY - Hårband med ståltråd

Jag känner sån lycka att det är varmare väder ute och att jag äntligen har packat ner min mössa. Detta gör att det finns tusen möjligheter att fixa frisyr och hår utan att oroa sig för möss-frilla. Alltså, jag gillar verkligen att ha mössa och andra huvudbonader på mig, men ibland är det roligare att kunna göra något mer än att dra en tjock mössa över huvudet. Det jag tänkte visa och prata om idag är dessutom perfekt för de där dagarna då håret är lite otvättat, men du ändå inte vill tvätta det. Vad är då mitt magiska recept? Jo, ett hårband med ståltråd (som du gör själv såklart, beskrivning på det längre ner i inlägget) och torrschampoo, svårare än så är det inte!

Jag har som ni kanske vet jobbat med Björn Axén i massa år och numer är jag även deras ambassadör. Så jag fick hem deras torrschampon med doft. För det första, tre riktigt goda dofter. Green Apple, Sweet Blossom och Sunny Grapefruit (den sista är min favorit). De här torrschampona fräschar verkligen upp håret utan att göra det strävt plus att de ger volym och luktar gott!

DIY - Hårband med ståltråd

Så med ett torrschampo och det här hårbandet som jag strax ska visa hur du kan göra själv är alla dagar med trist hår räddade. Ja plus de dagar då du också bara vill göra något lite roligare med håret, eller huvudet kanske är mer rätt att säga. Det fina med det här hårbandet är att du kan variera det på flera olika sätt dessutom. Knyt det och gör en rosett eller ha det slätt uppepå som jag har gjort här.  Eller testa någon annan variant. Lek loss och prova dig fram!

 

DIY - Hårband med ståltråd

Men nu tänkte jag vi skulle kika närmare på hur du kan göra ett eget hårband med ståltråd. Ett bra DIY om du kanske har någon bit tyg som ligger hemma, en gammal sjal eller kanske en kjol som du gillar tyget på men inte använder av någon anledning.

Hårband med ståltråd

Svårighetsgrad:
▲△△△△

Tidsåtgång:
▲△△△△

 

DIY - Hårband med ståltråd

Du behöver:

  • Tyg av något slag, gammal sjal, en bit av en gammal kjol eller liknande
  • Ståltråd / aluminiumtråd
  • Symaskin
  • Sax
  • Avbitartång

 

DIY - Hårband med ståltråd

✢ Börja med att mäta ut hur långt du vill att ditt hårband ska vara. Det funkar toppen att mäta med ståltråden runt huvudet. Tänk på att ha lite extra för att kunna göra en rosett, knut eller liknande. Knipsa av så lång som du vill ha och böj till ändarna i en ögla. Detta gör du för att den vassa kanten inte ska fastna och förstöra tyget.

 

DIY - Hårband med ståltråd

✢ Lägg ut din ståltråd på ditt tyg och tänk ut hur brett du vill ha ditt hårband.

 

DIY - Hårband med ståltråd

✢ Klipp ut en bit som är dubbelt så bred som du vill ha hårbandet och vik sedan dubbelt. Här kan det vara enklare om du stryker tyget så att du får en kant och att tyget mer håller sig på plats. Mitt tyg är en gammal sjal i något slags silkesmaterial och det gjorde lite som det ville innan jag strök det. Men med ett litet pressveck så blev det genast mer hanterbart.

✢ Sen är det dags att sy ihop själva hårbandet. Jag ville ha en lite smalare form i ändarna så jag sydde lite på frihand i en slags båge, sen lämnade jag även mitten av tyget öppet, där ska du föra in ståltråden sen. Genom att lämna öppet i mitten av sjalen istället för i ena änden så får du snyggare ändar på hårbandet.

 

DIY - Hårband med ståltråd

✢ Trä sedan i ståltråden och sy ihop öppningen antingen på maskin eller för hand. Sen är det bara att forma och böja ditt hårband precis så som du vill!

KLART!

Det fina med det här hårbandet är att det går att göra massa olika slags knorrar och avslut med ändarna. Och det håller sig hela dagen eftersom ståltråden liksom är där den är.

DIY - Hårband med ståltråd

Sugen på fler frisyrer för kort hår? → Prova: Snurrad frisyr för kort hår

I samarbete med Björn Axén

Gillar du inlägget? Tryck gärna på hjärtat eller lämna en kommentar. Det hjälper mig att veta vilken typ av innehåll du gillar och vill se mer av. 

☆ Följ mig gärna på Bloglovin’InstagramPinterest & Facebook

6

Kommentera

Så himla bra idé! Har aldrig tänkt på att jag kan sätta ståltråd i hårband på det sättet, men det är ju perfekt. Ska genast testa det!

Visst är det bra! Jag tycker dessutom det inte glider på samma sätt som det kan göra när jag har ett ”vanligt” hårband. Kul om du testar!

Åh najs!!! Jag hade ett sådant här förut som jag tror mamma hade sytt. Det är ju så smidigt och smart med ståltråden. Grym grej.

Men visst är det! Och de bästa är hemmasydda dessutom 🙂

SÅ himla fint!!! Har varit så sugen på hårband på senaste tiden. Känns extra fint på sommaren med solbrillor ? och 100% win på torrshampo för oss luggisar alltså. Har fortfarande inte hittat något som funkar bra för brunt hår så ska kolla in dessa!

Tack! Ja, men visst är det lite extra somrigt! Ser framför mig hur jag glider omkring i perfekt beach-look i sommar med hårbandet på huvudet 😛 Faktiskt så har Björn Axén en annan somrt för brunt hår med lite bruna pigment för att fräscha upp, gillar den också supermycket. Skulle nog kunna passa dig! Här är den: http://www.bjornaxen.se/harprodukter/shop/klassiska-serien/dry-shampoo-deep-brown#.WulvZtPFIWo

Minns att de där var superpoppis för några år sedan, men toppen att återuppväcka ståltrådshårbandet – för grym grej ju oavsett trend eller ej! Plus såklart bra med sunkigt-hår-pepp – är ju lite för många dagar när håret inte känns tipptopp. Så tips på bra torrschampon och andra life hacks mottages alltid tacksamt!

Men exakt! En bra grej är alltid bra oavsett trend eller ej 🙂

jag stod senast igår och klämde på sådana här i butik. ska verkligen kika över tyg och göra egna istället!

Ja, men det tycker jag verkligen att du ska göra! 🙂

Linnea

Fint! Blir även nyfiken på vad det är för spännande bakom dig? Någon ny rolig möbel?

Tack! Ja, men visst är det en ny möbel! Vi behöver lite mer förvaring nu när det kommer en bebis snart. Kan skriva ett inlägg och visa vad det är för något 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.