2018-05-23

En ny klänning till min gravida kropp

Gravidstil - Mönstrad klänning
Det här med att klä mig som gravid har jag inte tyckt varit en särskilt kul grej. Det sitter åt, är obekvämt och jag känner att jag totalt tappat min stil. Jag som i vanliga fall har haft mycket jeans och t-shirt har inte alls kunnat ha det och känna mig bekväm i det. För min egen del har det mest känts som om jag är stor och min kroppsform jobbar inte alls med mig. Det som funkat har varit en stor tjock tröja, gärna lite längre och ett par gravidjeans. Då har jag typ känt mig som vanligt. Ganska tidigt i graviditeten köpte jag ett par jeansliknande byxor från H&M mina är däremot helsvarta och har inte den här urtvättade looken, men det är samma modell. Sen beställde jag blå gravidjeans (adlink) och ett gravidkit med leggings, linne, kjol och klänning (adlink), från ASOS. Jag beställde en storlek större än vad jag brukar ha, men såhär i efterhand hade jag nog absolut kunnat ha min vanliga storlek då jag inte har blivit jättemycket större än jag var innan. Men hur tusan ska en veta sånt i början av en graviditet?
Gravidstil - Mönstrad klänning
Nu däremot när det har blivit sommar har jag INGET att ha på mig. Jag har massa kjolar och shorts som jag brukar använda på sommaren. Men allt är liksom kort och har en hög tight midja vilket av naturliga orsaker inte funkar så himla bra. Så jag har sprungit runt på stan och kollat på nätet efter plagg som jag kan ha nu när det är varmt och jag fortfarande är gravid men som också kommer funka sen när jag ska amma. För det känns lite onödigt att köpa specifika gravidplagg nu när det bara är några få veckor kvar.
Men så hittade jag den här klänningen från Indiska (adlink) som jag har köpt och jag trivs himla bra i den! Egentligen en bit ifrån vad jag brukar ha annars, men tycker blommiga klänningar är så fint på andra. Den är i alla fall så himla mjuk och perfekt i den här värmen. Magen får plats och den känns som om den även kommer funka i sommar när jag ska amma en bebis. Det var ett plagg det, skulle dock behöva något annat som också funkar nu och sista tiden som är kvar. Men jag kan inte riktigt gå i samma kläder hela tiden. Eller är jag ursäktad som gravid kanske?
Gravidstil - Mönstrad klänning

Gillar du inlägget? Tryck gärna på hjärtat eller lämna en kommentar. Det hjälper mig att veta vilken typ av innehåll du gillar och vill se mer av. 

☆ Följ mig gärna på Bloglovin’InstagramPinterest & Facebook

27
  • Just wanna view more of
  • Style

Kommentera

Åh, det var en superfin klänning på dig! Kan SÅ relatera till klädkrisen som uppstår när man plötsligt har kroppsform som en Barbapapa ? Ett tips är Boobs kläder, som jag personligen tycker är fantastiska. De är så fiffigt sydda så de flesta klänningar och toppar ser ut som ”helt vanliga kläder” och alltså kan man ha dem både under och långt efter graviditeten/amningsperioden! Plus himlans sköna material. Lite pricy men värt pga skälen ovan. ☺️ Kram!

Anna María

Tack! Haha, ja en helt ny känsla rent kroppsligt. Känner mig som en blandning av en barbapappa och ett tält 😛 Jag vet! Gjorde faktiskt Boobs sajt för några år sedan och gillar dem verkligen! Har bara inte fått tummen ur där. Men ska absolut spana in asap! KRAM

ERMAGERDH har du gjort sajten? Alltså VARENDA gång jag och min kollega går in där efter bilder och info så suckar vi och ba ”den äääär så snygg”. Haha. Iofs är jag inte ett dugg förvånad, när jag tänker efter. You brilliant woman, you!

Anna María

Haha! Japp! Design by yours truly 😛 Men en herrans massa år sedan och såklart en del begränsningar pga tekiska lösningar 😛 Men den känns fortfarande bra och kul att den håller än idag 🙂 Extra kul att du gillar den såklart!

Lotta

Många amningsklänningar och toppar har även extra plats för magen så de kan användas både före förlossningen och efter.
Jag köpte en klänning av märket JoJo Maman Bébé med omlott över bysten som var väldigt skön och smidig att amma i. Denna modellen:
http://www.jojomamanbebe.co.uk/navy-bud-two-way-maternity-tie-dress-e3006.html
Zalando har en del kläder från dem (och andra fina och smarta gravid-/amningskläder). Den här klänningen tycker jag t.ex. är fin och har deras smidiga amningsfunktion.
https://www.zalando.se/jojo-maman-bebe-jerseyklaenning-green-j2629f01w-m11.html

Kan även tipsa om den här amnings-BH:n. Otroligt mjuk och skön och smart konstruktion så man slipper skavande kanter och tryck från det undre lagret tyg som oftast finns på amnings-BH:ar. http://www.jojomamanbebe.co.uk/bravado-seamless-nursing-bra-e2019.html

Anna María

Tack för bra tips! Måste dyka ner i amnings-BH världen nu känner jag och den där såg riktigt skön ut! 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.