2018-04-19

Rödbetshummus bowl

Rödbetshummus bowl

Här om dagen fick jag ett färgglatt bud. Sevan skickade tre nya hummussorter till mig. Ärthummus, rödbetshummus och hummus med curry och rotfrukter. och hummus är något som alltid är gott! Som dipp, på mackan eller till nästan vilken mat som helst! Jag är uppväxt med att mamma gör och har gjort hummus i tid och otid. Jag är nog den enda jag vet som har hummus och tapenade som stående rätter på julbordet. Så jag var riktigt peppad på att smaka på de nya sorterna, minst sagt! Med budet fick jag också ett recepthäfte och jag testade att laga deras rödbetshummus bowl med tahinidressing. Supergott! Jag ändrade om lite i receptet och tog sånt jag hade hemma och gravidanpassade det en aning. Så den varianten av receptet som jag lagade tänkte jag dela med mig idag! Här hittar du originalreceptet som jag utgick ifrån om du hellre vill laga det.

Rödbetshummus bowl

 • 2 portioner durrakorn (quinoa, matvete, couscous funkar nog minst lika bra)
 • Rödkål
 • Machesallad
 • 1 st avokado
 • Sparrisbroccoli
 • Soyabönor (frysta)
 • Sevan rödbetshummus
 • Mozzarellabollar (egentligen ska det vara labnebollar, men eftersom jag är gravid och avstår helt från getost tog jag mozzarella istället)
 • Rostade cashewnötter
 • Sesamfrön

Tahinidressing

 • 0,5 dl Sevan Tahina
 • 0,5 st citroner (skal + saften)
 • 1 st vitlöksklyfta
 • 1 msk honung
 • 1 tsk färsk riven ingefära
 • 2-3 msk vatten
 • Salt + peppar

 

Rödbetshummus bowl

Gör såhär:

☼ Tina soyabönorna och koka durrakornen (quinoan, matveten, couscousen eller vad du nu har valt) enligt förpackningen.

☼ Strimla rödkålen

☼ Blanda ihop tahinidressingen

☼ Stek sparrisbroccolin snabbt på hög temperatur, du vill att den ska vara krispig fortfarande!

☼ Lägg ihop alla ingredienser i en skål. Toppa med rostade cashewnötter, sesamfrön och ringla över tahinidressing!

Ät och njut!

Sugen på nåt annat? Prova då något av de här recepten

Gillar du inlägget? Tryck gärna på hjärtat eller lämna en kommentar. Det hjälper mig att veta vilken typ av innehåll du gillar och vill se mer av. 

☆ Följ mig gärna på Bloglovin’InstagramPinterest & Facebook

0

Kommentera

Mmm ser så jäkla gott ut! Älskar grön och rosa mat ihop.

Håller med! Gröt + rosa ser liksom alltid lite godare ut tycker jag 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.