2018-03-05

Rensa hemma – Badrummet

Februari var månaden jag fokuserade på att rensa och göra i ordning badrummet. Ni som inte hänger med – under 2018 kör jag en utmaning med att rensa hemma och få ordning på 12 månader. Som sagt så var badrummet i fokus under februari. Några av er har hört av er till mig och det verkar gå himla bra med rensandet! Så kul att höra och att kunna inspirera. För egen del har det rullat på också. Vi kikar närmare på hur mitt badrum såg ut före och efter rensningen.

Nagellack
Jag hittade totalt nästan 100 st nagellack i mina lådor och skåp. Kanske några fler än vad jag behöver… Bort med alla som är gamla och inte funkar.

Skapa överblick och sortera

Vi började med att tömma alla lådor och skåp. Ut med allt på golvet och skapa en överblick. Ställ upp i högar med samma typ av kategori och sånt du vill ska vara på samma ställe sen. Kolla på smink, hår- och hudprodukter om de har gått ut. Du vet väl o att det finns en liten symbol på alla de här där det står hur många månader något håller? Symbolen är en burk med en siffra bakom typ 6M, 12M eller liknande.

När sorteringen är klar, se till att tvätta och städa ur skåp och lådor ordentligt! Bort med all gammal smuts! Torka av de produkter du ska spara så de är rena och fräscha.

Badrumsskåpet – Före

Vi hoppar först in på den största pjäsen i badrummet, nämligen badrumsskåpet som hänger ovanför handfatet.

Rensa hemma - Badrummet - FÖRESkåpet är ett GODMORGON från IKEA. Jag tycker det är ett superbra skåp som sväljer mycket och jag älskar att det är speglar på både in- och utsidan. Nackdelen är väl också att det sväljer massa vilket gör att det går att proppa fullt med onödiga grejer.

Badrumsskåpet – Efter

Rensa hemma - Badrummet - EFTER

Såhär ser skåpet ut efter att vi har rensat det. Jag har aningens fler produkter än vad Philip har, men vi har delat upp det genom att ha de två nedersta hyllorna på vardera sida till personliga grejer och produkter. Sen har vi sorterat på vilken typ av produkt det är och ställt tillsammans. Jag tycker det funkar extra bra att organisera genom att ha små lådor och behållare för alla grejer. Då vet jag var det ska vara och kan hålla dem samlade.

Smart förvaring i badrummet, physalis korgar

En grej som jag använder och tycker funkar perfekt är de där små plastkorgarna som följer med när en köper physalis. De korgarna använder jag för att samla olika produkter. På så sätt håller jag ordning och reda i skåpet samtidigt som det är enklet att plocka ut när jag antingen vill få en bra överblick eller torka ur skåpet. Att de dessutom passar perfekt på djupet i vårt skåp är bara pricken över i:t.

Rensa hemma - Badrummet - EFTER
Få ordning och reda i skåpet genom att använda små behållare till dina produkter. De svarta plastkorgarna är tomma physalis-askar.

Lådorna i badrummet – före och efter

Om vi dyker ner i själva kommoden i badrummet så har vi en variant med två utdragbara lådor. Sväljer också en hel del! Såhär såg det ut före/efter rensningen. Och det är lätt att det blir kaos där i när allt kan ligga löst. Så se till att mininera alla typer av små lösa föremål. Här förvarar vi tvål, schampoo, balsam och duschrelaterade produkter så de slipper stå framme och ta plats. Och så toapepper, extra tandkräm och munskölj.

Här rensade vi ut gamla produkter och samlade alla produktprover som är bra att ha med på en resa i vår ”reselåda” som vi har inne i en av trådbackarna i klädkammaren. Det vi funderar på är att köpa någon form av låg låda för att kunna samla alla flaskor och hålla dem på plats. Men har inte hittat en bra än. Så just nu får detta duga.

Skapa förvaring med mindre lådor i lådorna

I den nedre lådan i vår kommod är det mest hårprodukter och nagellack. Förutom att rensa ut allt som är gammalt, dåligt och jag inte använder har jag organiserat om så att (nästan) allt ligger i små lådor. På så sätt vet jag var allt ska vara och det blir också en markör för hur mycket produkter jag får ha. Är det fullt så är det fullt liksom.

 

Rensa hemma - Badrummet - EFTER
Förvara dina produkter samlade i behållare eller lådor. På så sätt håller de sig samlade och ger ett städat intryck.
Rensa hemma - Badrummet - EFTER

Nya krokar till handdukarna

Vi passade även på att byta ut krokarna i badrummet. Innan hade vi praktiska sugproppskrokar, men helt ärligt är de inte så himla snygga. Så vi bytte ut till klisterkrokar i rostfritt stål så det matchar övriga detaljer i badrummet. En ganska enkel sak att byta ut för att få en klar skillnad.

Jag skulle även vilja köpa nya handdukar till badrummet. Jag lånade faktiskt de här rosa från min Snickeriet-kollega Maria som har tagit fram de här fina rosa handdukarna. Cottonmade by Husligheter, Klinte heter kollektionen och den rosa färgen är skymning. Tycker den passar otroligt bra tillsammans med vårt gröna badrumsgolv!

Badrumsdetaljer Grönt badrum

Är fortfarande otroligt nöjd med renoveringen vi gjorde av badrummet. Och det faktum att vi flyttade väggen så vi fick plats med en liten tvättmaskin. Golvet är Dandelion från Claesson Koivisto Runes samarbete med Marrakech design. Tvättstället/kommoden är en Art från Vedum. Och så har vi en stenskiva i carrara marmor som vi måttbeställde.

Gör fint med detaljer

Sen när själva rensandet, sorterandet och städandet är klart tycker jag det är minst lika viktigt att avsluta allt genom att göra det lite fint och ombonat i badrummet. In med några mysighetsdetaljer så som växter, ljus, en härlig tvål eller något annat som känns lite lyxigt. Jag älskar att tända ljus inne i badrummet, särskilt kalla vinterkvällar. Det blir liksom lite härligare att gå på toa en vanlig vardagskväll då.

 

Rensa hemma - Badrummet - EFTER

Vi har ett litet fönster i badrummet och under den en liten fönsterbräda, på den får det plats med lite blommor, rumsdoft och några ljus. Den här rumsdoften FJORD (adlink) från Skandinavisk köpte vi i Köpenhamn när vi var där i somaras. Den luktar sjukt gott och det är dags att köpa en refill tror jag. Ljushållarna har följt med i några år och kommer från Lagerhaus från början om jag minns rätt.

 

Rensa hemma - Badrummet - EFTER

Helt tomt vill jag inte att det ska vara så vi brukar ha framme lite krämer, ett ljus och så hamnar alltid Philips glasögon även här. Och mina örhängen och ringar. Och i den stora burken som kommer från Granit för nåt år sedan har det både legat bommulsrondeller och linser. Superbra att kombinera nåt fint och praktiskt i samma.

Sådär! Det var vårt badrum det. Det tog sin lilla tid, men det känns så bra att ha lite mindre produkter och allt är dessutom rent och härligt! Hur har det gått för er?

Och nu är det hög tid att ta tag i utmaningen för mars. Vi kör en snabb repris på vad som ska göras:

Mars:
Rensa bokhyllor och skåp

Den här månaden går vi igenom bokhyllorna och de skåp som du har grejer och prylar i. Skippa köksskåpen, skåp med kläder och sånt, det sparar vi till en annan månad. Gå igenom dina böcker, skänk eller sälj det du inte behöver. Gamla tidigninar och magasin, vad behöver du verkligen och vad tar bara plats? Se över vilka prylar du har och vad vill du ha framme? Sällskapsspel, lådor med grejer som bara har stuvats undan och liknande. Vi har ett skåp fullt med kablar och teknik. Det ska bli kul att få ordning på…

Passa på att flytta om och gör fint i de öppna hyllor du har. Att bara ställa något annat på en plats eller flytta om kan göra stor skillnad.

Hela årets rensar-schema hittar du här:

 • Januari: Rensa klädkammare / förråd
 • Februari: Rensa och djuprengöring av badrummet
 • Mars: Rensa bokhyllor och skåp
 • April: Rensa skafferi, kyl, frys och matvaror
 • Maj: Vårrensning i garderoben och lägg undan vinterkläder
 • Juni: Gå igenom alla skor
 • Juli: Rusta upp, laga och fixa
 • Augusti: Gå igenom papper, arbetsytor och skrivbord
 • September: Gå igenom, rensa och sortera i köksskåpen
 • Oktober: Gå igenom garderoben och lägg undan sommarkläderna
 • November: Rensa och gå igenom lakan, handdukar och linneskåpen
 • December: Njut av allt du gjort, planera nästa års lista

♡ Följ mig gärna på Bloglovin’InstagramPinterest & Facebook

0

Kommentera

Wow vilken skillnad! Älskar att rensa så kanske får haka på 🙂

Ja, men visst blev det en enorm skillnad! Det är SÅ skönt! Tycker verkligen du ska haka på 😉

Jag köpte i höstas korgar från Ikea som passade precis in i vårt avlånga badrumsskåp och vilken skillnad det blev! 🙂

Visst gör det enorm skillnad med lite korgar. Vi har några lådor från IKEA som verkligen är super!

Så snyggt det blev med handdukarna! Som en dröm mot det drömmiga golvet! 😀

Ja! De passade verkligen perfekt till golvet! Har på min lista att göra en handduksinvertering och behövs det nya handdukar vet jag exakt vilka det får bli! 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.