2018-03-04

Gravidlistan

Idag ska vi grotta ner oss lite i min graviditet. Hur jag känner och har mått. Jag har lånat en lista från Elsa Billgren som i sin tur har modifierat en variant från UnderbaraClara. Varsågoda, här kommer gravidlistan!

När blir du mamma?

☾ Den 18 juni är det sagt, men sen återstår det att se om det är en person som gärna vill dröja sig kvar eller någon som är snabb på att komma ut. Tänker jag egoistiskt tycker jag att hen kan komma strax innan den 18:e, det känns som en bra tid att fylla år på.

Var graviditeten planerad?

☾ Absolut. Men jag kunde för allt i världen inte fatta att jag var gravid när jag väl kissade på stickan. Var tvungen att göra det en gång till dagen efter bara för att vara säker på att det var sant. Och tydligen var det samma resultat dagen efter. Var nog i chock i ungefär en vecka. Det hade varit kul om jag hade haft den sinnesnärvaron att ta en kul bild eller något i samband med att vi fick reda på det. Men jag kunde liksom inte ta in det så det blev inget sånt till eftervärlden.

När berättade du om graviditeten?

☾ Jag berättade för familjen i vecka 6. Jag var på Island och även om jag gillade att ha en hemlighet så kändes det givet och väldigt fint att kunna berätta för mormor och morfar när jag träffade dem. Mamma och pappa fick veta samtidigt och min bror som var hemma i Sverige ringde jag och berättade för på FaceTime. Sen berättade vi allt eftersom när det liksom passade för vänner och andra. Officiellt och på bloggen höll jag mig ända till v.20 och efter att vi hade gjort RUL. Egentligen fanns det väl ingen anledning att vänta med att berätta. Men samtidigt hade jag inte heller något behov av att basunera ut det.

Hur många barn vill du ha?

☾ Jag vet inte. Men jag har nog alltid sett det som att jag ska ha två barn. Kanske är det för att jag själv är uppvuxen i en tvåbarnsfamilj. Men det känns kul med ett syskon i alla fall. Sen får vi se om det går, sånt vet en ju aldrig.

Tätt ihop eller långt isär?

☾ Nåt år mellan bara tänker jag nog. Jag själv har uppskattat att ha en bror som är två är yngre. Vi kunde leka så mycket när vi var små. Så det känns kul. Philip å andra sidan är en sladdis med 8 och 12 år till sina syskon. Och det gick ju bra det med.

Har du oroat dig mycket under graviditeten?

☾ Både ja och nej. Jag har inte vågat ta ut nåt i förskott och vågar väl knappt ens det nu heller. Tror i och för sig det kan vara en anledning att vi väntade så länge med att berätta. Jag har hela tiden haft en känsla av att något ska hända. Men är glad att det inte gjort det. Och nu är jag otroligt inställd på att det kommer ett barn om några månader.

Hur har graviditeten känts hittills?

☾ Den har känts bra. Trött och lite illamående på kvällarna i början, men det gick över efter ett tag. Kanske i vecka 14-15 typ. Är liksom lite mer klumpig och kanske en aning mer tankspridd. Men annars är mycket som vanligt.

Gillar du att vara gravid?

☾ Mår jag och är jag såhär så ser jag inga konstigheter med att vara gravid. Men känner nog att 9 månader räcker. Vill kunna ha mina vanliga kläder utan att det ständigt stramar åt. Är väldigt lyckligt lottad som inte haft mer känningar än jag haft. Håller tummarna att det håller i sig så.

Ska ni ta reda på vilket biologiskt kön det blir?

☾ Vi vet faktiskt redan vad det blir. Kunde inte hålla oss så vi frågade på RUL. Men biologiskt kön kvittar lite känner jag. Men det blir lite enklare att tänka på namn.

Hur tänker du kring förlossning?

☾ Alltså. Jag har inte tänkt alls. Innan jag blev gravid har jag känt mig rätt rädd för själva förlossningen och vad som händer och kan hända där och då. Men nu är jag läskigt obrydd och tänker att det blir som det blir. Barnet kommer ut på ett eller annat sätt. Jag borde kanske tänka lite mer och förbereda mig. Någon som har tips på vad som helst som är bra att ta till sig?

Hur tänker du kring första bebistiden?

☾ För det första känns det fint att hen kommer på sommaren. Då kan Philip och jag vara hemma under semestern och lära känna det nya livet. Drömmen är ett snällt barn där allt funkar som det ska och att livet är omringat av ett rosa fluffigt moln. Meeeeen jag vet rätt säkert att så inte kommer vara fallet. Det kommer säkert vara tufft och Philip och jag kommer utsättas för en och två prövningar. Men det känns fint att vi gör detta tillsammans.

Har ni bestämt namnen sedan innan?

☾ Nej, det har vi inte. Philip har haft ett skämtnamn i många år som han har skojat och sagt att vårt framtida barn ska heta. Jag har ratat namnet länge, men börjat att gilla det på senare tid. Men det blir liksom inte det könet. Så det föll bort. Däremot har vi en lista som vi fyller på och testar lite då och då. Men det känns himla svårt. Ett namn ska barnet dras med hela livet. Det är ett himla stort och viktigt beslut ändå!

♡ Följ mig gärna på Bloglovin’InstagramPinterest & Facebook

2

Kommentera

E

Jag ska få mitt första barn exakt en månad innan dig 🙂 vi tog också reda på kön eftersom vi inte kunde hålla oss men det spelar ju såklart ingen roll så länge barnet är friskt! Inför förlossningen kör jag med hypno birthing, spana in det! Mitt bästa tips! Lycka till med allt <3

Åh vad roligt! Hoppas att du mår bra! Tack, det ska jag kolla in på en gång!!
Stort lycka till med allt du med 🙂

Såå kul att läsa! Håller tummarna för att du får fortsätta må bra ❤❤

Tack snälla! Jag håller dem hårt också 🙂 <3

ååååh anna maría!! är så pepp för er! <3 <3 <3

Fina du! Tack 🙂

åhhhh vad kul!!! inte läst bloggar sen typ nyår så har helt missat att du är gravid. och juni är ju snART!!

Jaaa! Så kul och så himla snart! ?

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.