2018-03-20

Alternativa fjädrar till påskriset

Idag blir det fjädrar för hela slanten i veckans avsnitt av Larsson och Lyth! Men inte fjädrar som kommer från någon fågel. Utan fjädrar fria från djur, gjorda av olika härliga material! Helena och jag visar er hela 6 st olika fjädrar du kan pyssla ihop till påsken. Vi använder papper, garn, metall, tyg, tyll och tapet för att göra dem.

Se avsnittet här:

Alternativa fjädrar till påskriset

PRENUMERERA HÄR

Och visst är de fina! Vi kikar lite närmare på några av varianterna.

Fjädrar i tyll

Lätta, luftiga och funkar fint att ha utomhus är de här fjädrarna i tyll. Jag tycker det är extra fint med den genomskinliga känslan som blir av dem. De går såklart bra att variera form och storlek på dem.

Fjädrar av tyg

Leta fram dina stuvbitar och överblivna tyger i påskiga färger. Sen är det bara att repa och fransa till dem. Beroende på vilken typ av tyg du använder kan det krävas lite olika mycket tid innan du repat klart. Ett tunnt bommulstyg, går snabbt att jobba i.

Fjädrar av garn

Knyt fjädrar i garn, det blir en härligt levande känsla. Beroende på vilken typ av garn du använder blir det olika slutresultat. Prova dig fram!

Pappersfjädrar

Pappersfjädrar går både snabbt och blir väldigt vackert i riset. Använd presentpapper, papper du målat på själv eller något annat som du gillar.

Fjädrar i metall

Varför inte göra fjädrar i metall, det blänker fint och är lätt att forma.

Påskfjädrar - fjädrar av metall

Fjädrar av tapet

En annan variant av pappersfjädrar är att göra dem av tapetprover. Det blir stabilt på grund av tapetens tjocklek och vackert med olika slags mönster. Till den här fjädern har vi använt oss av en mall. Du hittar den längst ner i det här inlägget.

Det bästa med den här typen av fjädrar är att inga fåglar kommer till skada och att alla som älskar att påskpyssla får ännu mer utlopp för pysselsuget! Vad brukar du ha i ditt ris?

 

Alternativa påskfjädrar - Larsson och Lyth

Tack för att ni tittar och glöm inte att prenumerera, gilla och sprida vidare. Det hjälper oss att nå ut till fler.

Gillar du inlägget? Tryck gärna på hjärtat eller lämna en kommentar. Det hjälper mig att veta vilken typ av innehåll du gillar och vill se mer av. 

☆ Följ mig gärna på Bloglovin’InstagramPinterest & Facebook

8

Kommentera

SÅÅÅ FANTASTISKT <3

❤️ Vad kul att du gillar!!

Älskar! Särskilt de i tyll, som glada tofsar! Får jag dela en bild härifrån också? Länkar till både dig, Helena och Youtubekanalen såklart! <3

Haha ja! Härligt med glada tofsar 😛 Men självklart får du det! Dela på 🙂

Snyggt och smart! Gillade särskilt fjädrarna av tyg. De blev så levande med det småmönstrade.

Tack! Ja, de är riktigt fina 🙂 Gillar också verkligen det småmönstrade. Riktigt påskigt 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.