2018-02-12

Stora blommor av strumpbyxor, perfekt till alla hjärtans dag

Blommor som håller för alltid

Är du en person som brukar köpa presenter för att ge bort på alla hjärtans dag? Helt ärligt hör jag faktiskt inte till den typen av person. Jag kan bli lite anti när det kommer till att det ska köpas dyra saker bara för sakens skull och för att någon kommit på att det här kan vi tjäna pengar på. MEN med det sagt så tycker jag det är fint att tänka lite extra på folk i vår närhet som betyder lite extra mycket. Och faktiskt, en behöver inte köpa massa dyra grejer. Det går såklart lika bra att göra dem själv!

Ni som hängt med ett tag kanske minns min blomkrans av strumpbyxor som jag gjorde till midsommar. Jag har länge tänk att jag skulle göra samma grej men med riktigt stora blommor. Nu äntligen var det dags! Stora blommor av strumpbyxor till alla hjärtans dag fick det bli. För de här blommorna håller för evigt, inget vatten eller krångel!

 

Alla hjärtans dag-pyssel – Stora blommor av ståltråd och strumpbyxor

Stora blommor till alla hjärtans dag

Svårighetsgrad:
▲▲▲▲△

Tidsåtgång:
▲▲▲△△

Du behöver:

✢ Strumpbyxor i valfri färg, ju tunnare desto lättare att hantera. Tänk både på blomma och blad.
✢ Grövre ståltråd
✢ Avbitartång
✢ Sax
✢ Floristtejp/floratejp
✢ Tunn ståltråd
✢ Piprensare, eller annat som får agera blompistill
✢ Bra att ha: Rund burk/förpackning av något slag, jag använde en större kruka

Beskrivning efter bilderna

DIY Big Valentines Flowers | by Dnilva

Gör såhär:

  • Gör dina blomblad genom att göra runda öglor av den grövre ståltråden. Mitt bästa trick för att få en perfekt rund form är att snurra ståltråden runt ett runt föremål, jag använde en kruka.
  • Trä på strumpbyxan över din ståltrådsögla. De rosa strumpbyxorna jag använde var tjocka och heltäckande, det funkar men är ganska jobbigt då ståltråden börjer sig på grund av trycket från strumpbyxan. Vill du göra det enklare för dig så ta en tunn strumpbyxa i typ 20 den.
  • Gör mindre öglor som ska bli blomblad. Trä på en strumpbyxa i valfri bladfärg. Fäst med hjälp av den tunna ståltråden. Klipp av det överblivna från strumpbyxan.
  • Forma dina blomblad genom att dra och klämma på dem. Vill du ha en rund form kan du böja till genom att lägga och trycka mot något runt.
  • Vira floristtejp så att du täcker änden på strumpbyxan och en bit ner på ståltråden.
  • Snurra till dina piprensare så de ska likna pistiller.
  • Montera blomman genom att ta blombladen och gör till en bukett. Glöm inte pistillerna.
  • Täck all ståltråd och hela blomstjälken med floristtejp.
  • Fäst de gröna bladen på stjälken och böj till i önskad form.
  • KLAR!
Alla hjärtans dag-pyssel – Stora blommor av ståltråd och strumpbyxor

Och vill du se en video på hur du ska göra kan du se filmen från när jag gjorde min blomkrans. Som sagt är det exakt samma princip, det är bara lite större skala och lite grövre material. Sen är det fritt fram att göra så många du orkar och har lust med! Kan säkert bli himla mäktigt om en gör en hel stor girlang. Eller varför inte blanda med ballonger?!

 

Alla hjärtans dag-pyssel – Stora blommor av ståltråd och strumpbyxor

Jag och min lilla kula ↑ önskar er alla en fin alla hjärtans dag på onsdag. Tack för att ni läser ♡

Du vet väl om att strumpbyxor är bra till mer än att bara ha på benen och göra blommor av? Återbruka dem och gör hårsnoddar av dem till exempel!

♡ Följ mig gärna på Bloglovin’InstagramPinterest & Facebook

 

0

Kommentera

Åh vad kul att se. Jag minns att min farmor gjorde såna där blommor när jag var liten! :O 😀

Glad alla hjärtans dag till dig, det är kul att göra egna saker och ge bort ja! Jag har virkat hjärtan som ska ges bort i morgon 🙂

Det är min mormor som har lärt mig de här, men hon gjorde små bara, så jag tycker det känns kul att vidareutveckla och föra det vidare 🙂

Virkade hjärtan känns ju som helst rätt grej för dig! Och ja! Fint att ge bort saker som en har gjort. Det blir liksom inbakad krälek i varje grej då 🙂 Ha en fin alla hjärtans dag du med.

Åh älskar din kreativitet! Så himla fint ju 😀 Gillar speciellt den skrynkliga effekten på bladen längst in där de blir mörkare. Väldigt trovärdigt. 😀

De här är så fantastiska Anna María! Får jag dela bild och länk i min årliga post om peppiga påskprojekt? <3

Tack snälla! Klart du får! Blir jätteglad att jag får vara med 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.