2018-02-21

Drömmen om att göra om köket

Bildkällor: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8

I februari 2014 flyttade Philip och jag till vår lägenhet. Vi renoverade badrummet, målade om i sovrummet och i vardagsrummet. Så förutom det har vi inte gjort några större förändringar. Vi har klarat oss bra med det men nu är det faktiskt äntligen dags att ta tag och fixa till köket en aning. Köket i sig är vad jag tror ett klassiskt vitt 90-tals kök. Då någon gång gjordes det stambyten i huset och både badrum och kök verkar ha blåsts ut och fixats till i tidstypiskt utseende. Helt klart inte min favorit. Men det har trots allt funkat bra. Men nu är det ändå dags att göra något. En minirenovering!

Det är livsfarligt att surfa loss på Pinterest för där faller jag för bilder med högt i tak, stora bänktyor och plats allmänt. (Här kan du se vad jag pinnat i köksväg.) Så ser inte verkligheten inte ut däremot. Men jag tänker att det kanske går att ändå inspireras och göra något med vårt kök. Istället för att riva ut och göra om har vi pratat om, att som ett första steg i alla fall måla om. Det känns bra både för plånboken och den tid vi har just nu.

Sähär går våra tankar: Vi behåller de gamla luckorna som de är och målar dem. Sen ger vi taket en ny omgång färg och samma sak med alla väggar. Utöver det vill vi gärna ha något på väggen, vi har pratat om allt från en hylla till tavellist eller bara tavlor på väggen. Eller något annat. En grej vi också har funderat på är vilket bord vi ska ha. Just nu har vi mammas och pappas bord som vi har lånat eftersom Hannes, min bror ville ha vårt bord. Och som snäll storasyster så fick lillebror som han ville.

Vad gäller färger har vi faktiskt funderat på en hel del ollika alternativ. Allt från starka färger till att måla köket mörkt i en blå, grön eller grå kulör. Men just nu lutar vi åt att vara lite mer safe och kanske tråkiga och hålla oss till en ljusare grå färgskala. Det känns som att det är en säkrare väg att gå i vårt fall.

Vi tänker att vi börjar så så får vi se vart det slutar. Nu ska vi bara köpa färg så kan vi sätta igång! Fortsättning följer…

♡ Följ mig gärna på Bloglovin’InstagramPinterest & Facebook

0

Kommentera

Så kul med köksrenovering! Ser fram emot att få se reslutatet! Vi renoverade för lite mer än ett år sen och så värt det fast det var jobbigt just den månaden..haha.

Ja! Det känns så kul att äntligen ta tag i det 🙂 Helt klart värt efter lite slit!

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.