2018-02-05

Blommande workshop med Hanna Wendelbo – Blomsterpill

Men hörni! Jag har helt glömt att visa er när jag var på blomstermandala workshop med Hanna Wendelbo i slutet på januari. Hanna är en sån inspiration med sin sprudlande personlighet och kreativ ända ut i fingerspetsarna. Det går liksom inte att inte bli inspirerad i hennes närhet. Kolla bara in den här magiska tapeten med levande blommor som hon har gjort! Det vi skulle göra den här kvällen var att blomsterpilla! Vi skapade blomstermandalas av små blommor och blad.

Workshop - Blomsterpill med Hanna Wendelbo

Själva workshopen höll till i Mercedes Benz Pop up Store, samma lokal som Helena och jag hade vår julpysselworkshop innan jul. Väl på plats möttes jag av ett hav av blommor och gröna blad i alla möjliga färger och former. Det kändes faktiskt lite läskigt att vi skulle hugga in i blommorna och plocka sönder dem till enskilda blad och små beståndsdelar.

Workshopen började med en introduktion av Hanna om hur vi kunde tänka och olika sätt att bygga upp en mandala på. Antingen genom att börja i mitten och göra en rund form. Eller så kan en göra en halvcirkel som sedan fotas av, dupliceras och spegelvänds med hjälp av dator eller telefon. På så sätt kan du skapa olika mönster med samma grund. En av huvudgrejerna med det här blomsterpillandet är att helt komma in i flowet och bara fokusera på här och nu samtidigt som du flyttar och placerar blommorna.

 

Workshop - Blomsterpill med Hanna WendelboSå var det dags för oss att hugga in i blomsterprakten!

 

Jag började smått och provade att göra en rund form. Kände att jag direkt fick prestationsångest och ville liksom leverera, men det var bara att slå bort den sortens tankar. Hela tanken är att koppla av och bort och bara slukas upp i stunden och vara här och nu. Så när jag väl kom in i de tankebanorna gick det både lättare och tiden rusade verkligen iväg. Till och med resterna och ”skräpet” var liksom fint.

 

Blomsterpill med Hanna Wendelbo - Blomstermandala av Dnilva

Min ena blomstermandala! Den andra finns bild på högst upp i inlägget. Nu känner jag att jag verkligen hade velat ha en trädgård full med blommor, då hade jag kunnat ägna hela dagar åt att bara sitta och pilla med blommor och blad.

 

Jag tog även ett varv i lokalen och spanade in vad de andra deltagarna hade gjort. Det var så himla fint i alla hörn och vilken himla skillnad beroende på vilken typ av bakgrund du hade under blommorna.

 

Blomsterpill GIF
(GIF)

Och om en vill ta det en dimension till var det himla kul att göra blommorna rörliga!

Tack Hanna Wendelbo, Plodder PR, Mercedes Benz och Blomsterfrämjandet för en färggrann och inspirerande kväll!

♡ Följ mig gärna på Bloglovin’InstagramPinterest & Facebook

0

Kommentera

så himla fint! borde verkligen börja pilla lite mer med växter, tänker att det borde vara så behövligt för att lugna ett stirrigt sinne. tack för att du delar med dig!

Ja, det är verkligen ett härligt sätt att koppla av. Längtar nu tills det börjar bli grönt i naturen och jag kan börja plocka in våren!

Den andra mandalan du gjorde ser så ätlig ut. Så fin! Tänker mig typ vattenmelon och ananas och sallad 🙂

Haha! Ja, verkligen ätlig. En härlig och somrig sallad faktiskt 🙂 Mums!

detta är SÅÅÅ fint omg älskar. speciellt gifen!

Tack! Gillar gif:en extra mycket jag med! <3

Annelie

Men så fint! Åh vad sugen jag blev på att testa detta! När trädgården har fått lite blomster kan du väl komma hit och skapa tillsammans med mig❣️

Visst är det! Tror verkligen du skulle gilla detta! Ja, men det gör jag gärna! Och ha gärna i åtanke alla framtida blomsterpill när du planerar vilka blommor som ska ner i jorden ;P

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.