2018-01-10

Serietips: Manhunt – Unabomber

Under julhelgen såg jag serien Manhunt: UnabomberNetflix. Serien handlar om just Unabomber, en man (Ted Kaczynski) som skickade brevbomber till folk i USA mellan åren 1978-1995. Jag älskar verkligen sånna här serier som är baserade på en verklig person eller händelse. Och som jag har förstått det ska den här serien vara väldigt lik så som det faktiskt var på riktigt. Det tycker jag gör den ännu mer intressant och jag vill verkligen grotta ner mig och se dokumentärer om Ted Kaczynski och hela Unabomberutredningen.

 

I serien får tittaren följa både ur Teds perspektiv men också från FBI agenterna som jagar honom. Historien hoppar främst mellan 1995, året som också blir Unabombarens sista aktiva år av att skicka brevbomber till folk som både skadar och dödar och 1997, ett år efter att han grips när han väntar på rättegången. Vi får även följa FBI profileraren Fitz som är den person som FBI hoppas på att ska kunna sätta dit Unabomber en gång för alla. Fitz blir mer och mer involverad i personen som han målar upp en profil av och sliter för att få tag i rätt person som ligger bakom alla brevbomber.

 

Själva serien är väldigt välgjord i både manus och skådespelarinsatser. Jag blev uppslukad av serien och kände verkligen med både FBI agenterna och även med Ted. Serien har 7 avsnitt vilket jag tycker är väldigt lagom. Kolla in trailern nedan och titta på serien. Sjukt värd!

 

♡ Följ mig gärna på Bloglovin’InstagramPinterest & Facebook

0

Kommentera

låter som något jag skulle gilla! sväljer allt med brott direkt MVH den som just nu kollar på white collar. hehe!

Härligt! Åh white collar har jag inte sett eller hört talas om. Får absolut spana in det. 🙂

Spännande! Är med dig ang. det här med att det blir extra intressant när det är baserat på något verkligt. Ska föreslå denna för min sambo efter vi kollat färdigt på Stranger Things. (Lite mindre verklig men älskar kusligheten i den.)

Ja visst blir det! Apropå Stranger Things så har jag inte sätt senaste säsongen än. Måste göra det tror jag 🙂

Åh låter perfekt för mig! Får bli helgens serie. Tack för tips 🙌

Det tycker jag låter som en bra plan! Hoppas du gillar den lika mycket som jag 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.