2018-01-09

Uppiggande och god ingefära och gurkmeja shot

REVEPT: Ingefära och gurkmeja shot

De senaste månaderna har jag gjort och druckit väldigt mycket smoothies och juicer på morgnarna. Jag tycker dels att det är himla gott, men det är enkelt också. Plus ett bra sätt att få i sig frukt och grönt på. Tidigare har jag gjort smoothies baserade på någon typ av yoghurt och gärna ätit det i en skål med nötter,fruket eller bär och kanske en müsli på toppen. Men nu är jag mer inne i en period där det är mer grönsaker och ingen yoghurt i mina mixer. Här om dagen gjorde vi en riktigt god ingefära och gurkmeja shot som är både god, uppiggande och maxad med antioxidanter. Det känns dessutom extra bra såhär under de mörka månaderna av året. Och den fina gula färgen som den får. Bara det gör mig lite extra pigg och glad!

Vi kikar på receptet, det är himla enkelt och så gott. Särskilt för en som mig som älskar ingefära!

 

REVEPT: Ingefära och gurkmeja shot

Ingefära och gurkmeja shot

  • 15 g färsk gurkmeja
  • 100 g färsk ingefära
  • 0,5 kg apelsiner
  • 1/2 citron

Gör såhär

☀ Skala gurkmejan, ingefäran, apelsinen och citronen.

☀ Mixa alla ingredienser i en blender till det är slätt. Känns det för tjockt, späd med lite vatten.

☀ Sila sen genom en silduk eller en tunn kökshandduk och tryck ut all vätska. Det funkar fint att sila genom en finmaskig sil, men då kommer shoten att skikta sig mer. Men fördelen där blir att du får med dig mer fibrer.

☀ Häll upp i en flaska och spara i kylen. Håller i 3-4 dagar.

Receptet ger ungefär 2,5 dl. Kanske att jag ska göra dubbel sats nästa gång. För det går åt i en rasande takt. Det borde väl funka att frysa in också? Kanske i små iskuber till och med?

FLER SMOOTHIERECEPT

♡ Följ mig gärna på Bloglovin’InstagramPinterest & Facebook

0

Kommentera

åh, den här borde jag ta med jämna mellanrum, har jag en känsla av! för ett par veckor sedan blev jag förkyld och jag blev så chockad över hur dålig jag blev?? vill för alltid hålla mig frisk

Det tycker jag verkligen du ska. Jag tror helt klart på att det kan hjälpa till att hålla en frisk, men gör det inte det så är det absolut gott i alla fall 🙂

Jag har varit så himla skeptisk till sånahär ”shots”, men när jag ser dina bilder och tänker på apelsin och ingefära överväger jag ändå att testa enbart pga låter så gott!!!

Hehe, kan förstå skepticismen. Men jag lovar dig, det är så himla gott! Tycker verkligen du ska testa 🙂

Åh vilket himla fint och enkelt recept! Det vill jag göra 😀

Ja! Det är superlätt och jag tycker verkligen du ska göra en sats!

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.