2017-12-15

Gör det själv #80

Gör det själv #80 - Kreativa projekt till helgen

Det här med att det är jul nästa vecka. Eh, fattar det inte alls. Trots att jag har hållit på med julen i form av workshops, filmer och förberedelser så kan jag inte fatta att den är här på riktigt nu. Jag har ett sista julpyssel imorgon, lördag, sen är jag klar med allt sånt. För i morgon ska jag julpyssla på Uppsala Konsert och Kongress (UKK) i Uppsala. Så alla pysselsugna barn är hjärtligt välkomna! Mellankl 11.00-15.00 blir det maxat julpyssel. Så kom och pyssla med mig!

I övrigt kommer jag ägna helgen åt att ordna upp i köket, igår fick vi en ny kyl/frys då vår gamla hade konstant -30 grader och var minst sagt rätt opålitlig. Men det var inte så lätt att bara byta ut allt pga vad tidigare ägare har gjort i vår lägenhet. Plus att handtaget på den nya kylen går EXAKT i linje med en bänkskiva vilket gör att dörren inte går att stänga utan våld. Så vi behöver pussla och tänka. För just nu är det KAOS i köket, köksmaskiner står överallt och vi har en extra kyl/frys mitt i rummet. Helt ärligt hade jag hellre julpyntat, men det kanske jag också hinner med.

Hur som helst, idag har jag samlat ihop fyra riktigt fina och stämningshöjande juliga saker du kan göra själv.

Fyra grejer du kan göra själv

1. Flätad krans via I Spy DIY
Kransar i olika storlekar och former är väldigt juligt enligt mig. De här gjorda i rep var väldigt fina. Anpassa storleken efter var du vill hänga din krans.

2. Girlang med barrväxter via Strenghielm
Girlanger är också väldigt juligt, plus att det är ett lätt trick att få effekt på julpyntet. Den här girlangen är enkel och funkar i princip med vilket grönt som helst. Men något barrigt blir extra juligt tycker jag.

3. Liten krans, kakdekoration via Chiara och Willowday
Det bakas så mycket gott i juletid och för att göra det där lilla extra tycker jag att en kan dekorera kakan, tårtan eller vad det kan vara med något. De här fina små kransarna var superfina!

4. Julgranshängen i lufttorkande lera via A Pretty Fix
Jag är svag för att göra egna hängen till julgranen. De här i lufttorkande lera var fina och kan dessutom dubbla som paketdekoration.

Hoppas ni får en fin helg!

Fler grejer du kan göra själv

Se alla    #65 / #66 / #67 / #68 / #69 / #70 / #71 / #72 / #73 / #74 / #75 / #76 / #77 / #78 / #79

♡ Följ mig gärna på Bloglovin’InstagramPinterest & Facebook


TRANSLATION: Here are four projects that inspire me right now. Happy DIY-weekend.
1. Braided rope and ribbon wreath via I Spy DIY
2. Pine garland via Strenghielm
3. Crepe paper wreath cupake toppers via Chiara and Willowday
4. Air dry clay ornaments via A Pretty Fix

0

Kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.