2017-12-08

Gör det själv #79

Gör det själv #79 - Fyra sorters julgranskulor

Fredag igen och julafton närmar sig med stormsteg. Är det bara jag eller har liksom hela internet gått bananas på julen i år bra mycket tidigare än andra år? Känns som att jag har sett klädda granar och julstök sen mitten på november. Eh! Helt ärligt känner jag mig stressad över det faktiskt. Vad hände med att klä granen på kvällen den 23:e? Nåja, det är ändå mysigt så det gör väl egentligen inget.

Idag åker Philip och jag till Milano över helgen och jag ska försöka koppla av så mycket det bara går. Släppa allt vad måsten heter och bara strosa runt på oupptäckta gator. Så det blir inte mycket skapande för mig under helgen, mer än att jag ska skapa mig nya minnen. Alltid något ändå! Men till er som vill göra något själva i helgen så kommer här tips på fyra olika typer av julgranskulor du kan göra eller göra om.

Fyra grejer du kan göra själv

1. Glittriga enhörningsjulkulor via Hello, wonderful
Jag tycker att en julgran gärna får innehålla lite vad som helst och blandar gärna klassiska kulor med lite mer alternativa, det blir lite personligare i granen på så vis. Och här har vi en riktig glitterdröm för enhörningsälskaren. Fint och kul att göra själv!

2. Återbruka gamla julkulor via Mikaela Puranen
De här återbrukade julgranskulorna är så himla fina. Jag älskar hur penseldragen syns och det gör kulan mer levande. Perfekt sätt att göra om kulor du inte gillar längre eller som du har hittat på loppis eller second hand. Det vore fint att göra en serie med liknande kulor i en färskala och sen invertera vissa så det till exempel är några med blå botten och vita penseldrag och så tvärt om.

3. Genomskinliga julkulor med bär via Jojotastic
De här transparenta kulorna går att göra så mycket olika saker med. Här är det verkligen fantastin som sätter gränserna. Fyll med sånt du gillar och byt ut år efter år. Det känns väldigt vackert och smakfullt att fylla med blad, bär och växter.

4. Förgylda julgranskulor via Dnilva, mig alltså!
För två år sedan gjorde jag de hä förgyllda kulorna och jag tycker verkligen om dem! De håller ihop som en helhet, men med tanke på att de är gjorda för hand är det olika mycket guld på varje så är varje kula unik. Plus att det är både enkelt och kul(a) hehe att göra.

Hoppas ni får en fin helg!

Fler grejer du kan göra själv

Se alla    #65 / #66 / #67 / #68 / #69 / #70 / #71 / #72 / #73 / #74 / #75 / #76 / #77 / #78

♡ Följ mig gärna på Bloglovin’InstagramPinterest & Facebook


TRANSLATION: Here are four projects that inspire me right now. Happy DIY-weekend.
1. Glitter unicorn ornaments via Hello, wonderful
2. Upcycle old christmas ornaments via Mikaela Puranen
3. Bright berry ornaments via Jojotastic
4. Golden glass ornaments via Dnilva, that’s me

0

Kommentera

Åh ha det fantastiskt med Milano! Tack för delning 😘 vore verkligen fint med inverterade kulor också! dina guldkulor var ju fantastiska!

Men tack ska du ha för fina kulor 🙂

den första var ju helt fantastisk <3

Eller hur! Magiskt fina!

Enhörnings kulorna <3!!! Vad fina

Visst är dom!! <3

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.