2017-12-31

2017 i listformat

Gjorde du något 2017 som du aldrig gjort förut?
Absolut! Jag jobbade heltid med mitt egna företag från början av februari. Jag var med i ett TV-program och tävlade. Kom tvåa! Blivit stoppad och igenkänd på stan av folk jag inte känner. Jag åkte på min första betalda blogg-resa. Jag blev nominerad som årets kreatör i Stora Influencerpriset.

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Men ja! Några nya bebisar i år och fler kommer under nästa år!

Dog någon som stod dig nära?
Ingen som stod mig nära. Är återigen så tacksam för det. Men Philips farfar dog i början av året så det är såklart på sätt och vis nära.

Vilka länder besökte du?
Portugal, Italien, Island, Danmark reste jag till. Plus att jag mellanlandade både i Belgien och Tyskland, men det känns inte som att det gills.

Är det något du saknar år 2017 som du vill ha år 2018?
Alltså, jag måste låta som en gammal skivspelare som har hakat upp mig eftersom jag kommer svara samma sak som jag har svarat de senaste åren. Men jag saknar TID. I år tycker jag ändå jag har haft lite mer kontroll på den, men november och december var alldeles för hektiska. Så kanske tid att planera mer och vara lite förutseende. Annars saknar jag minst ett extra rum i lägenheten.

Vilket datum från år 2017 kommer du alltid att minnas?
Jag kommer nog alltid att minnas hela Superskaparperioden när det gick på TV. Det var himla märkligt att återuppleva allt eftersom inspelningen var i november 2016. Men det blev som att jag fick återuppleva allt igen när jag fick se och följa det på TV. Ja, men 15 januari också, då jag flyttade bloggen hit till dnilva.se!

Vad var din största framgång 2017?
Att jag har klarat mig fint som egen hela året och kunnat ta ut lön och betala mina räkningar. Fasen inte en självklarhet. Sjukt slitigt stundtals och med toppar och dalar. Att jag har flyttat in på Snickeriet, världens bästa kontor med fina kollegor! Även om det kanske mest var en framgång 2016 så kunde jag inte prata om den förrän 2017, så var Superskaparna en himla stor grej. Mest att jag genomförde det och kom ut på andra sidan som en starkare människa.

Bästa köpet?
Det känns som att jag har konsumerat otroligt lite i år. Har inte köpt mer kläder än det jag verkligen behöver, inga onödiga grejer eller så. Men jag köpte en ny telefon då min gamla gick sönder. Så det får nog bli det som är mitt svar.

Gjorde någonting dig riktigt glad?
Alla resor jag gjort. Hänga i Italien med kompisar. Vara med Philip. Att jag åkte och överraskade mormor och morfar på Island i oktober och att jag fick hänga med dem.

Vilka låtar kommer alltid att påminna dig om 2017?
Despacito.

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Generellt gladare skulle jag nog säga. Jag har styrt över min egen vardag och tid. Jag har prioriterat mig själv mer än tidigare. Det känns bra.

Vad önskar du att du gjort mer?
På ett sätt önskar jag att jag hade sålt mer i mitt företag så att jag hade haft en större inkomst. Men samtidigt är jag glad att jag har tagit det lugnt och sansat framåt. När det kommer till personliga planet så önskar jag att jag hade tagit mig tiden att träna mer. Jag vet att jag mår bra av det och jag vill liksom inte prioritera bort det när jag blir stressad, vilket händer.

Vad önskar du att du gjort mindre?
Fastnat i onödigt scrollande på telefonen. Inte legat kvar i sängen så länge på morgnarna utan bara gått upp istället.

Favoritprogram på TV?
13 reasons why på Netflix är nog det som har påverkat mig mest. Var helt uppslukad av serien ett tag. Men annars har jag sett Bloodline, Designated Survivor, Game of Thrones, Manhunt: Unabomber, Orange is the new black, The Handmaids Tale. Alltså, inser nu att det går ett gäng timmar åt att titta på serier.

Vilka böcker har du läst i år?
I år har jag ändå läst fler böcker än förra årets 2 (!!). Boktolvan, bokklubben jag är med i har hjälpt till med det. Tanken var då att jag skulle läsa en bok i månaden. Och även om jag inte riktigt klarat det målet så har det blivit en del läsning.

  • Kaosologi – Micael Dahlen
  • På andra sidan förlåtelsen – Thordis Elva, Tom Stranger
  • Kvinnan på tåget – Paula Hawkins
  • Allt jag inte minns – Jonas Hassen Khemiri
  • Stanna – Flora Wiström
  • Pojkarna – Jessica Schiefauer
  • Väggen – Marlen Haushofer
  • Helvetet inifrån: femton år i Sveriges största brottsorganisation – Daniel Olsson och Lasse Wierup
  • Regnet luktar inte här – Duraid Al-Khamisi

Bästa boken du läste i år?
Boken som påverkade mig mest var På andra sidan förlåtelsen.

Största musikaliska upptäckten?
Det känns som om jag inte alls har upptäckt ny musik i år. Jag har varvat några favoritartister med gamla playlists typ. Men jag har lyssnat på mycket musik. Enligt Spotify har jag lyssnat på 57 048 minuter musik under året. Det är nästan 40 dagar non stop musik. Och min mest lyssnade genre är Swedish Indie Rock. Även om det är ett dankst band jag har lyssnat mest på. Annars har jag lyssnat mycket på min springlista också. Den är full med Tropical House, så en salig blandning på min topp 100 låtlista enligt Spotify. Men det beskriver mig ganska bra faktiskt.

Något du önskade dig och fick?
Har nog varit rätt dålig på att önska mig saker, men vissa grejer, mycket jobbrelaterat hade jag nog aldrig kunnat våga tro på skulle kunna intäffa och har inträffat eller kommer hända under 2018. Så himla spänd på det.

Något du önskade dig och inte fick?
Mer tid! Men det får jag nog snarare se till att ta mig i framtiden.

Min födelsedag | Dnilva

Vad gjorde du på din födelsedag 2017?
I år fyllde jag 30 år och jag var med mamma, pappa och Philip på Millesgården. Det var en fin dag. Och på kvällen var jag på lanseringsfest för Nordinary! Inte visste jag då att vi skulle dela kontor bara några månader senare. Fint! Jag hade nog egentligen velat styra en 30 års fest. Men nu blev det inte så, jag får ta igen när jag fyller 31, eller 32 tror jag.

Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
Om det funnits färre rövhattar ute i världen hade året generellt sett varit bättre. Men mycket mäktiga saker har satts i rörelse under året. Hela #metoo som jag hoppas fortsätter att påverka och förändra världen till en bättre plats. Även om sjukt mycket mörkt har kommit fram. Jag känner sån kärlek till alla som vågar stå upp och dela med sig av sina hemska historier. Men också kärlek till alla som inte vågar dela med sig. Förhoppningsvis är det någon slags tröst och gemenskap i att en inte är ensam.

Vad fick dig att må bra?
Att vara hemma med Philip när stressen ligger långt uppe i halsen. Att åka på resor. Träna och bocka av saker på min att-göra-lista.

Vem saknade du?
Min mormor och morfar. Saknar dem jämt. De har blivit äldre och skruttigare senaste tiden och det gör ont att vara så långt ifrån dem. Men jag är glad att vi pratar med varandra varje torsdag på FaceTime.

De bästa nya människorna du träffade?
Det är nog helt klart Helena! Min härliga kontorskollega, vapendragare, andra halvan i Larsson och Lyth och numer någon jag kan kalla en fin vän. Är så tacksam för att vi har hittat varandra och att vi gör roliga jobb tillsammans. Är så peppad på vad 2018 ska ge oss!

Mest stolt över?
Att jag kämpar på med mitt egna företag och följer drömmen om att jobba med det jag vill. Att jag har klarat mig nästan ett helt år på bara mig själv. Att folk hör av sig och jag får frågor om att göra diverse olika jobb, vara med i TV-program, intervjuer och reportage. Att folk tycker jag inspirerar dem och att jag gör bra grejer. Jag är en självtvivlare av rang och kan nog inte förstå ibland att jag är rätt bra på det jag gör. Men någonstans innerst inne vet jag att jag är det. Och när jag känner och vet det. Då är jag stolt.

Intervju med Anna Maria Larsson

Högsta önskan just nu?
Att 2018 kommer bli ett pangår. Både privat och jobbmässigt. Men det tror jag för 2018, då kommer jag nog få mitt livs åktur. Så nu spänner jag fast säkerhetsbältet och trycker gasen i botten. För 2018 kommer bli spännande på alla sätt! Och framöver lovar jag att berätta mer. Jag hoppas ni vill följa med mig på den resan!

Och med det vill jag bara säga TACK till er som läser min blogg och följer mina upptåg. Ni betyder massor för mig och ni hjälper mig att göra det här till något som jag förhoppningsvis kommer kunna försörja mig på.

Gott nytt år och vi ses 2018!

Här kan du se hur jag svarat tidigare år:

2016 i listformat
2015 i listformat
2014 i listformat
2013 i listformat
2012 i listformat

0

Kommentera

SÅ imponerad över allt du tar dig för! Tacksam för att få fortsätta följa dig och dina högklassiga inlägg!

Kreativa Karin

Så roligt att läsa om ditt år Anna Maria, din blogg är så fin och välgjord. Stora kram till dig!

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.