2017-11-28

Vik klassisk julstjärna i papper – Ny video med Larsson och Lyth

Idag tänkte jag kicka igång julen och julförberedelserna här på bloggen med en film på ett klassiskt julpyssel från Larsson och Lyth. Och idag visar Helena hur du kan vika en klassisk julstjärna i papper. De ser himla avancerade ut, men när en väl fått in snitsen på hur de görs går de faktiskt att göra på löpande band! Och det är precis vad jag har gjort. Kolla in filmen här nedan för att se hur du ska göra.

PRENUMERERA HÄR

Det här är dessutom ett julpyssel som inte kräver särskilt mycket material, du behöver bara peppersremsor och en sax. Sen är du redo att göra stjärnor som aldrig förr. De funkar bra att göra i olika storlekar och passar lika bra att hänga i granen som att lägga dem tillsammans i en vas eller skål. Testa olika storlekar, papper, färger och strukturer.

 

Julpyssel - Klassisk julstjärna i papper

Det här är den första av flera julfilmer som kommer komma på Helenas och min YouTube-kanal, Larsson och Lyth. Vi hoppas ni vill hänga med oss där! Tipsa gärna fler om kanalen och premumerera hemskt gärna, så ses vi snart igen.

 

Julpyssel - Vika pappersstjärna

♡ Följ mig gärna på Bloglovin’InstagramPinterest & Facebook

1

Kommentera

Älskar traditionella julpyssel!
Sådana här julstjärnor gör farmor då och då och ger bort. Superbra present att ta med i en liten papperslåda när man är bortbjuden eller liknande. Tror faktiskt jag ska börja göra som farmor! Först bara lära mig att göra dem också 🙂 Tack för klippet ♥♥♥

Jag håller med! Traditionella julpyssel är verkligen extra härligt! Åh vad fint att din farmor gör så. Superbra idé!

Superfina!! Ska jag testa att göra med barnen i helgen???

Ja! Vad roligt! När snitsen väl är inne är det så himla svårt att sluta göra dem 🙂

Lotta

Sådana har jag gjort sedan jag var 6 år. Så kul! Och fint!
Ett tips är att skära remsor med skärmaskin (helst en sån med en arm med kniv på som man fäller ner). Då kan man lägga 4 papper ovanpå varandra och alla 4 remsorna blir garanterat lika breda. Min mamma brukade skära upp ett helt gäng på en gång på skolan där hon jobbade och förvara remsorna i en bok. En bunt på 4 mellan varje sida. Så höll vi koll på vilka som hörde ihop.
Ett annat tips, för latmaskar, är att göra stjärnorna av presentsnöre. Då slipper man helt bekymra sig om att få till jämna pappersremsor. Å andra sidan sitter inte snörena fast lika bra utan vill gärna krypa ut en bit. Men det går att lösa med några välplacerade duttar lim.
Vill man ha riktigt små stjärnor splittar man presentsnöret på mitten. Då kan man med fördel ha stjärnorna som örhängen.

Wow! Då är du ett riktigt proffs på stjärnonra. De är otroligt fina verkligen 🙂 Vilka kanonbra tips! Måste absolut testa att göra med presentsnören. Så gulligt med mini-varianter 🙂

Alltså vilka bildeeer! Både i inlägget och i filmen! Fan vad pro ni är! Jag var rätt avskräckt från såna där stjärnor av min kära mor som försökte vika några härom veckan och svor så gröten kokade, men nu har ni tänt nytt hopp om att lyckas haha.

Tack snälla! Haha, fattar att det kan vara frustrerande när en inte kan, men det är lite som att cykla, när du kan så kan du. Sätt dig ner en dag när du känner att du har lite tålamod och gör ett stag i taget så ska du se att du får till en och två utan att svära 😛 Lycka till!

Åh såna här är så fina och jag har alltid haft en önskan om att kunna göra dem! SÅ roligt det ska bli att testa 😀

Ja, visst är de fina! Lycka till 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.